Internasjonal håndball

Svart norsk dag i Champions League

Både Byåsen og Larvik HK åpnet Champions League med tap. Byåsen på hjemmebane mot FC Midtjylland, og Larvik HK på bortebane mot Viborg.

Skal man helt til topps i Champions League er det alfa omega å vinne på hjemmebane. Byåsen hadde alle muligheter med full tropp og med flere landslagsprofiler enn noen gang på laget.

Det ville seg aldri for trønderlaget, og selv på 16-16 like før slutt klarte ikke Byåsen å sette inn det ekstra giret.

– På 16-16 trodde jeg vi skulle klare det. Men vi satte ikke skuddene og lot oss stresse. Vi må bli flinkere til å brette ut spillet og utnytte sjansene, kunne Camilla Herrem fortelle til adressa.no etter kampslutt.

Og, det var fremover det skortet for Byåesen denne lørdagen.

– Vi må ha bedre rytme, og bli flinkere i fall. I dag lar vi oss låse på midten, og på dette nivået har vi heller ikke råd til å misse på sjanser der vi er alene med målvakten. Og ser man på resultatet, ser man at det er en jobb som må gjøres i angrep også, kunne Valery Putans oppsummere til adressa.no.

Lever ikke på fjorårets meritter
Larvik HK som er regjerende mestere i Champions League er spådd en tøffere sesong i Champions League etter å ha mistet Heidi Løke og med Gro Hammerseng på sidelinjen.

Og, det skulle vise seg ganske raskt at det kan bli tøft for Norges beste. For i Danmark var Viborg på hugget og viste tidlig hvor skapet skulle stå.

For det er ikke ofte de norske jentene hos Larvik har vært i situasjonen hvor de ligger under med tolv mål, 10-22, til pause.

– Første omgang var elendig og vi var dårlige i alle deler av spillet. Vi tapte dueller overalt og var bakpå fra start. Andre omgang var bedre, selv om den heller ikke var bra. Men vi fikk ihvertfall knappet inn på ledelsen til Viborg, kan Larvik HKs trener Ole Gustav Gjekstad fortelle.

Larviktreneren er klar på at nivået må heves betraktelig skal de være med helt til topps i Champions League denne sesongen også.

– Vi må opp på et høyrere nivå i hverdagen om vi skal hevde oss internasjonalt. Vi må bli tøffere med hverandre på hver trening. Det var kanskje den viktigste lærdommen i dag, oppsummerer Ole Gustav Gjekstad som leder laget mot Podravka allerede førstkommende helg.

To Top
X