Hovedsak

Svak åpning av Norge i Møbelringen Cup

De norske landslagskvinnene spilte fredag kveld sin åpningskamp i Møbelringen Cup mot Kroatia i Orklahallen noen mil utenfor Trondheim.

Dette var den første kampen etter at den endelige troppen til VM i Kina var plukket ut. Det ble atter igjen en seier for Thorir Hergeirsson sitt mannskap, om enn ikke en overvbevisende en.

Ikke tøft nok forsvar
De Kroatiske jentene slapp til tider lett til mot det norske forsvaret, noe som gjorde at Katrine Lunde Haraldsen fikk mer enn nok å jobbe med. Normalt er de norske målvaktene gode, men i dag fungerte det ikke optimalt.

– I dag er vi ikke tøffe nok i forsvar. Å slippe inn 28 mål mot Kroatia er åtte for mye, summerer landslagstrener Thorir Hergeirsson etter kamp.

Terese Pedersen gjør et godt innhopp da Katrine Lunde Haraldsen ber om en pause på benken. Og, mot slutten av kampen kommer Katrine inn og er med på å avgjøre kampen til Norges fordel.

Mange brente sjanser
De norske jentene produserer et hav av sjanser i denne kampen, og bør vinne stort. Men, i dag er uttellingen alt for dårlig.

– Vi spiller oss til mange gode sjanser og må bare bli bedre på å vinne duellene med målvakten. Noe vi ikke gjorde i dag, forteller Thorir Hergeirsson.

De norske jentene brenner både straffer, kontra og flere 100%-sjanser. Normalt setter man flere sjanser enn det som ble gjort fredags kveld, og vi får tro at dette er et resultat av at man ikke er godt nok samspilt enda.

Tøffere motstand lørdag
Kroatia er ikke et lag som holder VM-nivå. De to neste motstanderne i Møbelringen Cup, Russland og Romania, vil gi de norske jentene mye tøffere motstand. I disse kampene vil man møte mer fysikk og et høyere nivå.

Til disse kampene vil de ferskeste landslagspillerne få mer spilletid og mulighet til å bli mer samspilt mot motstand man vil møte i VM.

KAMPFAKTA:
Norge – Kroatia
Resultat: 31-28 (16-13)
Dommere: Oscar R Lopez og Angel S Ramirez, Spania
Utvisninger: N – 3 x 2 min, K – 3 x 2 min

Norge:
Renate Urne, Inga Berit Svestad, Ida Alstad (6), Heidi Løke (6), Tonje Nøstvold (4), Karoline Dyhre Breivang (3), Kristine Lunde Borgersen (2), Kari Mette Johansen, Terese Pedersen, Marit Malm Frafjord (2), Tonje Larsen (3), Katrine Lunde Haraldsen, Anja Edin (1), Camilla Herrem (4)

Kroatia:
Jelena Grubisic (1), Maja Kozniak (4), Dijana Golubic (1), Andrea Seric (1), Ibana Petkovic (5), Anita Gace (1), Nikica Pusic (1), Vesna Milanovic-Litre (2), Kristina Franic (6), Petra Vrdoljak (2), Ivana Jelcicm, Marta Tomac (1), Katja Nemaskalo (1), Dina Havic (2)

To Top
X