Landslag

Strand ute, Hippe inn og OL-kvalik i sikte

Fredag var det hviledag under VM i Sverige og de norske håndballgutta skulle forflytte seg fra Linköping til Jönköping. Men, før de satte seg på bussen for den halvannen time lange reisen møtte de pressen.

Her ble det klart at VM var over for Kjetil Strand, og inn kommer unggutten Johannes Hippe som hittils under VM har måtte se kampene fra tribuneplass.

– Nå får jeg muligheten. Det var veldig synd for Kjetil sin del, han har noen fantastiske kvaliteter. Men, jeg får prøve å bidra med det jeg kan og, kan Johannes Hippe fortelle til Handballmagasinet.no.

Og, nå er det mulig Hippe får spille mot noen av de mest rutinerte spillerne i håndballen. På andre siden av banen vil spillere som Frankrikes målvakt Thierry Omeyer stå og den store stjernen Karabatic.

– Jeg har alltid sett opp til de norske gutta, men det er ikke mange håndballgutter som kan si at de ikke ser opp til Karabatic, innrømmer Hippe som håper han får muligheten i løpet av de neste kampene.

Holde humøret oppe
Kjetil Strand trosset smerter og ble klar til å være med å bidra under VM etter en skade i timmelen i oppkjøringen. Men, torsdag var det over. En beinsplint i ankelen gjør det nå umulig for Strand å spille.

– Over for denne gang. Jeg har bare forverret den skaden jeg har, det er bittert. Jeg får være med og forsøke å gjøre mitt utenfor banen, holde godt humør, sier Stavangergutten som har tro på at Norge kan ta seire mot både Spania og Tyskland.

– Frankrike blir ekstremt hardt. Spania og Tyskland ligger mer til oss med sine defensive forsvar, svarer Kjetil Strand på spørsmål om å vurdere Norges sjanser i hovedrunden.

Spiller for OL-kvalifisering

Med en syvende plass i VM vanker det en plass i kvalifiseringen til OL for Robert Hedins menn. For å få muligheten til å spille denne kampen må håndballgutta få en fjerdeplass eller bedre i hovedrunden.

Både Strand og Hedin er enige om at Frankrike er i en klasse for seg og skal bli vanskelige å slå, og at nøkkelkampen er tirsdagens kamp mot Tyskland.

– Frankrike klart best, Spania kommer deretter og Tyskland er på nivå med oss, forteller landslagssjefen som også forteller at en OL-kvalik ligger innen rekkevidde med seier mot Tyskland.

Slik ser kampprogrammet ut for de norske håndballgutta de kommende dagene:

Norge – Spania, lørdag kl.1615
Norge – Frankrike, mandag kl.2030
Norge – Tyskland, tirsdag kl.1615

To Top
X