Landslag

Større VM og frykt for korona

Det er mye som er spesielt med årets VM i Egypt. Ikke bare at man spiller midt i Covid-19 pandemien med de tiltak som er rundt dette. Men, også at antall lag har økt fra 24 til 32 deltakende lag i VM.

Dette gjør at det vil bli flere kamper med større forskjeller, og kanskje flere kamper som ikke blir så interessante for oss som er vant til å se håndball på et litt annet nivå.

En annen kuriositet er jo at man skal spille i en hall som er oppkalt etter IHF president Hasan Moustafa, nemlig hallen de norske håndballgutta skal spille i – Dr Hassan Moustafa Indoor Sports Complex. Tidligere kalt 6th October hall.

Covid-19 satt sitt preg på VM

Et mesterskap uten fest, stemning på tribunene, folk i gatene og rundt areneaen. Færre pressefolk og tv-kameraer, ingen utøvere man kan møte på i gatene og et mesterskap der lag som skulle delta ikke ankommer på grunn av Covid-19.

Covid-19, eller korona om man vil, har allerede satt sitt preg på et VM som skulle bli stort og feststemt i IHF president Hasan Moustafas hjemland og hjemby.

Både Tsjekkia og USA har trukket seg fra VM denne uken grunnet store utbrudd av Covid-19 i troppen. Lagene er erstattet av to nye lag som kommer fra listen med seks reservelag. Makedonia går inn for Tsjekkia og Sveits går inn i Norges for USA.

Frykt og avtalebrudd

De norske spillerne uttrykker frykt for å bli smittet av Covid-19. Ikke nødvendigvis for selve sykdommen, men mer konsekvensene det får for dem.

– Tror alle går med litt angst om det. Er ikke redd for å bli syk, mer redd for å ikke få spilt, bli isolert. Redd for det det medfører, forteller Henrik Jakobsen.

Håndballguttas medisinsk ansvarlig under oppholdet, Thomas Torgalsen, er imidlertid på ballen for å sikre den norske troppen best mulig. Både før avreise til Egypt og etter ankomst har det vært en dialog med både organisasjonsapparatet i Egypt, IHF og ledelsen ved hotellet spillerne bor på.

Slik situasjonen er nå bor de norske lagene på et hotell med mange lag og ekstremt mange mennesker som beveger seg fritt rundt på hotellet. Og, ved bespisning har ikke det norske laget fått det som lovet før de reiste. Her treffer de på mange andre de ikke engang kjenner til.

– Brudd på avtaler. Har jo stolt på de beskjedene vi har fått i flere brev fra IHF og organisasjonskomiteen, forteller Torgalsen som trekker frem situasjonen rundt bespisning og en teststasjon plassert i samme etasje som de norske bor som de største utfordringene å få endret på akkurat nå.

Videre kan Torgalsen fortelle at han synes det er forsvarlig å gjennomføre. Spillerne har fått klare beskjeder om å ta sine forholdsregler ved å bruke munnbind overalt og vente på å forsyne seg ved buffeten om det skulle være kø.

To Top
X