EM 2012 Serbia

Stormakten Frankrike ute av kampen om semifinale

Kroatias trener, Slavko Goluza, jubler etter seier over Frankrike!

Det ble en oppvisning i håndball på sitt beste i Spens Arena i Novi Sad da Frankrike møtte Kroatia til lagenes kamp nummer to i hovedrunden.

Frankrike overrasket alle da de gikk på tap mot både Spania og Ungarn i gruppespillet og gikk med dette med null poeng inn i hovedrunden. Mange hadde avskrevet Frankrike som kandidat til semifinale, men etter seier over Slovenia ville «les bleus» meldt seg på i kampen om semifinaleplass igjen med seier mot Kroatia.

Kroatia hadde alt å spille for, med seier over Frankrike ville de stå med seks poeng og nokså sikker plass i semifinale sammen med Spania. Med tap ville Frankrike og Spania stå likt med fire poeng og gruppe to ville være helt åpen igjen.

I første omgang fulgte lagene hverandre tett, begge lag hadde en liten periode en tomålsledelse som fort ble innhentet av motstanderen. Det var Kroatia som gikk opp i ledelse først, men det var Frankrike som avsluttet omgangen med ledelse, 12-11. Frankrike viste helt andre tendenser i denne første omgangen, enn hva de har gjort i de forgående kampene.

Klassekamp av Alilovic
I andre omgang kunne Kroatia takke målvakt Mirko Alilovic for ledelsen de klarte å skaffe seg. En periode i midten av omgangen reddet Alilovic alt, og Kroatia gikk opp i en ledelse på fire mål. Mot slutten raknet det helt for Frankrike, og selv i undertall fikk Kroatia herje. Kampen endte til slutt 22-29 og Frankrike er ute av kampen om plass i semifinale.

Stormakten ute
Kroatia tar et steg nærmere semifinale med seks poeng, mens Frankrike er ute av kampen med sine to. Frankrike er regjerende OL-mester, europamester og dobbel verdensmester, men har ikke holdt normalt nivå i årets EM.

Kroatia møter Ungarn i siste kamp i hovedrunden onsdag, Ungarn kan være med i kampen fortsatt med seier over Slovenia i tirsdagens siste kamp. Men, siden disse lagene møtes i morgen, kan bare et av de ta følge med Spania til semifinale.

Fant motivasjon
Kroatias målvakt, Mirko Alilovic, mente de spilte en god kamp fordi de hadde funnet igjen lysten til å vinne etter tapet mot Spania.

– Det var vanskelig å finne motivasjon etter å ha tapt mot Spania, men vi klarte å finne god motivasjon fordi vi har tapt to finaler mot Frankrike. Vi gjør vårt beste i dag og vinner kampen. Vi håper å møte Serbia i semifinalen! Vi vet jo ikke hva som skjer med Spania, men jeg tror ikke de taper mot Slovenia i den siste kampen, fortalte en glad Mirko Alilovic til håndballmagasinet etter kampen mot Frankrike.

Kampfakta
Frankrike-Kroatia
, Spens Arena, Novi Sad
Resultat: 22-29 (12-11)
Utvisninger: Frankrike 2 x 2 min, Kroatia 3 x 2 min
Toppscorer Frankrike: Xavier Barachet og Jérôme Fernandez, 4 mål
Toppscorer Kroatia: Marko Kopljar og Ivan Cupic, 7 mål

To Top
X