Andre nyheter

Storm rundt IHF-president Hassan Moustafa

En ny verdensrekord ble satt når Frankrike og Island møttes på fotballstadion i Lille under VM i Frankrike 2017. Hele 28.000 tilskuer så håndballkampen på et utsolgt stadion. | Foto: Daniel Genings

Atter en gang stormer det rundt IHF-presidenten, Hasan Moustafa, og denne gangen er det fordi han har gjort et utspill rundt dommerne.

Det har tydeligvis falt den Egyptiske IHF-presidenten tungt for brystet at Egypt tapte mot Sverige ved de siste VM. Nå har han sådd et korn om at skandinaviske dommere favoriserer de skandinaviske nasjonene når de dømmer dem.

Uttalelsen i seg selv er ikke overraskende hvis en ser på historikken på provoserende uttalelser fra IHF-presidenten. Men at mangeårige ressurspersoner i IHF trekker seg er ikke dagligdags.

Dette skriver han på det sosiale mediet Twitter;

Leder av IHF dommerkomite Ramon Gallego har nå trukket seg med øyeblikkelig virkning. Ramon Gallego har vært med i IHF i 32 år, og hans reaksjon på Moustafas uttalelse vekker oppmerksomhet verden over.

TV2s håndballekspert, Bent Svele kommer med krasse og klare uttrykk om hva han mener om Hassan Moustafa og måten han driver på. Samtidig roser han Roman Gallego for å trekke seg.

– Han er jo verdens mest korrupte idrettsleder. Det er ingen tvil om det. Han får FIFA og UEFA (fotballforbundene) til å se ut som korgutter. Det føyer seg bare inn i rekken. Jeg syns det er forferdelig og trist for idretten vår, sier Svele i en kommentar på tv2.no.

Hassan Moustafa sitter fremdeles i en alder av 76 år trygt i sin lederstol, så lenge han ikke velger å gå selv. Med sin brede støtte i Afrika og Asia klarer ikke lille Europa å sanke nok stemmer til å få han kastet. Det er imidlertid et lite håp om at han nå trekker seg tilbake når kongressen avholdes senhøstes 2021.

En sterk kandidat til å overta lederrollen da er danske Per Bertelsen. Han sitter allerede i IHF-styret, og er leder av DHF, det danske håndballforbundet.

To Top
X