Norsk håndball

Storhamar henter inn gammel stjernemålvakt

Tone Wølner vil atter en gang ikle seg Storhamardrakta og være erstatter i Alma Hasanic Grizovic sitt skadefravær. | Foto: Håvard Loeng

Tone Wølner vil atter en gang ikle seg Storhamardrakta og være erstatter i Alma Hasanic Grizovic sitt skadefravær. | Foto: Håvard Loeng

Med Alma Hasanic Grizovic ute med skade har Storhamar kun hatt en målvakt tilgjengelig. I den sårbare situasjonen har Storhamar Håndball Elite jobbet med å få på plass en erstatter i skadeperioden.

Nå er det klart at Tone Wølner gjør comeback i Storhamar. Wølner spilte sist for Halden, men la opp høsten 2015.

– Wølner er en tøffing. Jeg brukte ett minutt på å overtale henne, og hun var spilleklar i løpet av et par timer. Hun er i toppform etter å ha spilt fotball for Varde IL, og er klar for serielederne på onsdag, sier Storhamar-trener Arne Senstad.

Tone Wølner er født i 1978, og er opprinnelig fra Skarnes. Hun har tre landskamper og har blant annet vært proff i den tyske storklubben Leipzig. I Norge har hun spilt for Nordstrand, Gjøvik, Storhamar og Halden.

Nå gleder hun seg til igjen å dra på seg Storhamar-drakta.

– Det blir som å hoppe etter Wirkola, men Arne ringte meg og da tar jeg utfordringen. Jeg er jo hedmarking og har hjerte for klubben, og jeg savner alltid håndball, sier Wølner.

Etter at hun la opp har hun vært i miljøet. Hun jobber for region Innlandet med talent- og keeperutvikling, og er i gang med trenerutdannelse. I tillegg har hun spilt fotball for Varde IL. Hun er også gründer av to selskaper, men har fått tid til litt trening på fritida.

– Jeg har prøvd alt fra aerobic til yoga og mindfulness. I tillegg har det blitt mange turer på racersykkel og koseturer med jogging i skogen på godværsdager, forteller hun.

Hva kan du bidra med inn i Storhamar-laget?

– Det må vel bli erfaring og rutine. Jeg blir nok kun en liten brikke i det store og det hele. Storhamar har et godt lag som helt sikkert vil ha en sjanse til å være helt i toppen. Det er sikkert at Storhamar kan matche Tertnes, selv om de slo Vipers. Jeg håper Alma snart blir frisk, da er hun en i en klasse for seg selv, sier Tone Wølner.

To Top
X