Andre nyheter

Store opplevelser for både store og små – cupsesongen er på trappene

Sesongen her hjemme er godt og vel halvveis, mange lag kan se konturene av når sesongen ender og planlegger det som skal skje videre utover både våren, sommeren og oppkjøring til neste sesong. Håndballcupsesongen er igang!

Opplevelse for livet

For mange er det tiden som kommer fremover som skaper minnene, de gode opplevelsene og ikke minst nye bekjentskaper. Håndballcup, sommer, sol og nye venner står for tur. Foreldre, ledere og spillere leter med lys og lykte etter de gode håndballcupene som skal skape grunnlaget for den videre motivasjonen for å drive med denne idretten vi alle elsker.
Noen lag har vært med på dugnader, solgt dopapir, kalendere eller kakelodd for å spare inn til årets cupeventyr. Foreldre har planlagt, møttes, koordinert og gjort alle de nødvendige forberedelser for at deres barn og ungdommer skal få en opplevelse for livet. For det er det det er når de vokser opp og forsøker å videreføre og tilrettelegge for at sine egne barn skal få den samme gode opplevelsen som de selv hadde når de var på håndballup.

Ut i Europa for å spille håndball

For mange unge så er en reise utenlands med håndballvennnene kanskje den største ferieopplevelsen de kan få. For hva er vel bedre enn å kunne reise utenlands med sine beste venner, uten mor, far og søsken hengenede over en. En drømmeopplevelse for en ungdom som jakter på sin egen selvstendighet, men som samtidig kan lene seg på sine venner.

Det har opp gjennom årene blitt mer og mer vanlig å reise utenlands på håndballcup. Og, med større tilbud av håndballcup’er, billigere og bedre flyreiser så har det blitt en mer overkommelig oppgave for de fleste lag, klubber og foreldre.
Danmark og Sverige har med Rødspette Cup i påsken og Partille Cup i sommerferien vært to av de store og enkleste å reise på for mange. Dette er to håndballcup’er som mange norske lag og klubber fremdeles reiser til.

Har man ønsket litt lenger reiser, og til mer garantert sol og varme har Spania vært et yndet reisemål. Granollers Cup i Barcelona har vært flittig besøkt av norske lag som også har plukket med seg en rekke pokaler hjem fra denne populære cup’en.
Italia har i mange år hatt Interamia World Cup i Teramo som også har vært et yndet reisemål for norske håndballag.

Etterhvert har det åpnet seg en god del muligheter mot øst av Europa også. Spesielt mot sørøst i Europa med Balkanlandene som fristende reisemål spesielt om sommeren.

Avslutning eller oppkjøring i Norge

For de som ønsker å holde seg hjemme eller legge noen ekstra håndballcup’er til programmet er tilbudet her hjemme i Norge ganske bredt blitt. Mange klubber har bestemt seg for å arrangere håndballcup og det har derfor blitt et meget variert tilbud her hjemme.
Men, man kommer ikke unna vårens store pinseeventyr, Fredrikstad Cup, som har klart å fornye seg opp gjennom de siste årene og gir et godt tilbud til både store og små utenfor banen. Og, noen ganger er det omtrent like viktig som det som skjer på banen for mange av spillerne.

Gode opplevelser for seniorene

For seniorene er det nok litt forskjellig fokus på hva man ønsker å være med på og hvilke ambisjoner man har. Noen har lag med gode gamle vanner som har spilt sammen hele eller store deler av livet, hvor det er en fin måte å holde seg i bevegelse på samtidig som man får gjort unna litt «garderobeprat» både før og etter kamp. Så har man de unge lagene hvor oppholdet kanskje er av mer midlertidig karakter før man skal videre opp i systemet.
Det er klart at tilbudet er litt smalere for seniorene, men det er fremdeles noen gode håndballopplevelser igjen der ute for de som vil.

Veteran-NM er selvfølgelig en av de store eventene her hjemme på bjerget for de som har kommet opp i en alder hvor man kan delta her. Ønsker man å samle gjengen for en mer eksotisk opplevelse kan delta på Masters Handball Worldcup i Kroatia i mai. En håndballcup for menn 35+ og kvinner 30+, hvor man har muligheten til å møte mange gamle storheter fra europeisk håndball.
BDO Cup, eller Sinatra Cup som den het før den endret navn, er også en velkjent cup for mange av de som har vært med som senior i noen år. Vi er sikre på at det finnes minst en eller to som kan fortelle noen gode gamle historier om sine deltagelser i denne cupen i din lokale håndballklubb.

To Top
X