Hovedsak

Stord på medaljeplass

Knalltøft forsvar av Stord
I starten av søndagens kamp mellom hjemmelaget BSK/NIF og Stord så det ut som om det var juniorer og mannfolk som spilte mot hverandre.
Stord åpnet med et knalltøft 6-0 forsvar med råsterke Didrik Launes som forsvarssjef og hjemmelagets unge mannskap gikk rett i fella og skulle hele tiden inn og slåss med Stordspillerne i stedet for å utfordre dem på fart.
I angrep slet Osloguttene fælt med å løse Stord sine to linjespillere, og da gikk det som det måtte gå.
BSK/NIF måtte hele første omgang jage etter et rutinert vestlandslag som holdt unna, dog ble de slitne mot slutten av omgangen slik at hjemmelaget kunne knappe inn på forspranget de siste minuttene før hvilen slik at pauseresultatet bare ble 14-17.

Rutinen avgjorde tilslutt
Andre omgang startet akkurat som første omgang, Stord gikk tidlig opp i en åtte måls ledelse og hjemmelaget så ut som om de hadde tapt, men da entret spillende trener Mikhael Rehnquist banen for første gang i kampen, noe han egentlig ikke hadde tenkt til da han sliter med en skadet hånd, og han tok tak i kampen, samtidig som målvakten Emil Jungman plutselig våknet opp etter en svak start på kampen.
Noen minutter senere var hjemmelaget bare to mål bak og kampen sto en stund og vippet, men rutinen og musklene til bortelaget ble avgjørende i hektiske sluttminutter.

Treneren måtte ta i tak
Banens beste var Stord sin danske keeper Mikael Søgaard Andersen. Best hos hjemmelaget var dødt løp mellom Mikhael Rehnquist og Anders Tverdal.

– Mikhael var god, selv om han hadde veldig vondt i hånden sin og Anders hadde årsbeste, men ingen tvil om at Stord sin keeper var banens beste, han hadde noen avgjørende redninger på slutten av kampen, sa BSK/NIF sin sportsjef Henrik Wilhelmsen etter kampen.

Videre sa han: – Dette er den beste treningen vår unge gutter kan få.

Stord er klar medaljekandidat
Før sesongen var det ikke så mange som tippet Stord på medaljeplass og det ser ut som det passer gutta fra vestlandet veldig bra. Det ser ut som de har dukket under radaren til de fleste, men nå når Postenligaen snart er halvspilt så ser de absolutt ut som et topp tre lag og kan fort snike seg til medalje av edleste sort.

Kampfakta:
BSK/NIF – Stord Håndball
Resultat: 27 – 30 (14-17)

Nordstrandhallen.

BSK/NIF: Emil Jungman, Bent Mathisen – Henrik Eriksen 4, Per Steineide Refseth 2, Marius Straumsnes, Anders Lund, Anders Tverdal 4, Michael Bech Rehnqvist 4, Fredrik Lundgren 3, Jacob Heian Ringdal, Johannes Hippe 7, Emil Midtbø Sundal 1, Christian O´Sullivan og Simen Strømberg 1.

Stord: Rune Skjærvold 8(1), Ingemar Olson 5, Nicolay Danefeldt Hansen 4, Øyvind Nyhammer 3, Tobias Gjertsen 3, Didrik Launes 2, Magnus Kongestøl 2 og Gaute Epland 1.

Utv: BSK/NIF: 1×2 min. Stord: 2×2 min.

Tilskuere: 415

Dommere: Jan Rönneberg og Christian Westerlund (Finland)

To Top
X