Norsk håndball

Stor aktivitet blant Postenligalagene denne helgen

Anders Fältnäs

Oppkjøringen til årets sesong er startet for samtlige lag rundt om i Norges land og mange av dem deltar i treningsturnering denne helgen.

Tyskland kjørte over Byåsens unge talenter

Byåsen har reist til Tyskland med både sine J18-spillere og Postenligalaget. Allerede fredag spilte J18-laget til Byåsen to kamper.

Først ut var Tysklands J18 landslag. Her ble trønderjentene totalt overkjørt av den tyske maskinen. Et godt 5-1 forsvar fra tyskerne tok luven vekk fra Byåsen sine jenter og de ble kontret i senk. Tyskerne fikk tidlig en luke på seks mål. Og til pause var denne ledelsen økt til 13-6 til tyskerne.

Det tyske maskineriet fortsatte å straffe et tamt Byåsen og vant til slutt hele 29-16.

Opptur og semifinale
Senere på fredag ettermiddag var det igjen klart for kamp. Denne gang mot Slovakias J18-landslag. Slovakia hadde også tapt for Tyskland tidligere på dagen, og begge lag var derfor avhengig av en seier for å bli nummer to i puljen som ville gi en semifinale.

Dette skulle vise seg å bli en annen type kamp. Byåsen satte et godt 6-0 forsvar og tvang slovakene til å skyte på dårlige sjanser fra lang distanse.
Fremover gikk det også bedre for det norske laget og Byåsens unge talenter fosset igjennom det slovaske forsvaret og kunne gå til pause med en behagelig ti måls ledelse, 15-5.

Andre omgangen bar preg av en lang dag og varmen som regjerte i hallen, og det ble her en jevnere kamp. Allikevel holdt Byåsen slovakene på trygg avstand og kunne notere seg for en 25-16 seier og semifinaleplass.

Lørdag møter Byåsen det franske laget Metz sine 18-åringer.

Fyllingen Bergen også på tur i Tyskland

Bergenslaget Fyllingen spilte torsdag en treningskamp mot Altenholz med seier, og startet fredag en turnering med åpningskamp mot Bad Schwartau.

Fyllingens trener, Anders Fältnes, var godt fornøyd etter at de også tok seier mot tyskerne som han mente tok litt vel mye i.

– Efter segern i går mot Altenholz startade i dag turneringen. Motståndare var Bad Schwartau. Efter mycket dramatik och stundtals onödigt brutalt spel kunde vi läsa 32-30 till FyllingenBergen på neontavlan;)) bra gjort!, er Anders Fältnes sin statusoppdatering på Facebook etter seieren.


Runar på besøk hos «söta bror»

Sandefjordslaget Runar har tatt turen over fjorden og spiller VXO HANDBALL EVENT hvor blant annet Kent Robin Tønnesens nye klubb, Sävehof, deltar.

Det var imidlertid HK Drott som stod på motsatt banehalvdel fredag ettermiddag, og Marinko Kurtovic sine menn måtte se seg slått med hele 35-27.

Lørdag møter Runar Sävehof og søndag står HK Malmö for tur.

Storseier og brukket håndledd

Haslum er på tur til tyske Magedeburg. Og, for Nicolay Hauge er det en tur tilbake der han spilte noen sesonger. Og, det var ifølge rapportene populært hos den tyske fansen.

Haslum spilte torsdag ettermiddag en oppvisningskamp mot et lokalt lag fra Biedritz. Denne kampen endte med storseier til Haslum, 46-23, og en brukket arm for en av det tyske lagets spillere. Dette skjedde i en takling med Haslums Besard Hakaj som er tilbake etter å ha vært utlånt til Halden sist sesong.

Hjemlige treningskamper
Det har også vært noen treningskamper hjemme i Norge. Fredag møttes Larvik og nyopprykkede Glassverket. Larvik stilte uten OL-jentene som har fått en velfrotjent ferie. Allikevel ble det en 29-18 seier til Larvik over Glassverket.

Lokaloppgjør ved Mjøsa

Gjøvik og Storhamar møttes også til treningskamp fredag ettermiddag. Gjøvik riktignok uten sin brasilianske spiller som er tilbake først neste helg.

Gjøvik viste gode takter og vant til slutt lokaloppgjøret 28-22 (15-9) noe Gjøviktrener, Børge Brown, var godt fornøyd med.

– I dag synes jeg vi stod distansen godt. Vi har jobbet med noen justeringer i forsvar utover i uka, og det slo bra ut, sa Gjøvik HKs trener Børge Brown.

To Top
X