Landslag

Steinar Ege takker nei til Serbia-EM

Håndballgutta må klare seg uten sisteskansen Steinar Ege i det kommende EM som spilles i Serbia i januar meldes det i en pressemelding fra NHF. Landslagssjef Robert Hedin har vært forberedt på valget hans og forstår beslutningen.

Etter 16 år og 262 landskamper takker veteranmålvakten for seg på det norske landslaget. Målvakten som har spilt alle Norges mesterskap siden 2005, overlater nå buret til yngre krefter.

– Det har vært en vanskelig beslutning å ta. Jeg har jo hatt en drøm om å vinne en medalje i mesterskap samt å delta i OL, og det har gjort at jeg har drøyd litt med beslutningen. Men kroppen min tåler ikke belastningen med et mesterskap nå, sier Ege som fyller 40 år i april.

I AG København har det vært et hardt program med 13 kamper siden 10. november. Det gjør at Steinar Ege nå velger å bruke EM-pausen til å lade batteriene til videre satsing i Champions League og den danske serien med klubblaget sitt. Der har han forlenget kontrakten frem til våren 2014.

Landslagssjef Robert Hedin har vært forberedt på at denne beskjeden kunne komme, men har stor forståelse for beslutningen.

– Alle landslag ville savne en sånn kjempe som Steinar har vært for Norge. Men det er jo slik at når noen takker av, gir det nye muligheter for andre spillere å vise seg frem. Jeg håper og tror de tar sjansen de får, sier Hedin. Han forteller at Ole Erevik gjør det meget bra i danske Aalborg og har spilt bedre og bedre siden forrige mesterskap.

– Ole Erevik har masse erfaring og jeg tror han er godt forberedt på alle måter til å gjøre en utmerket jobb under EM, fastslår Hedin og legger til at i Paris gjør Magnus Dahl det bra og spiller stadig mer. Svenn Erik Medhus har også vist stigende form de siste månedene i ØIF Arendal.

To Top
X