Andre nyheter

Stabækspiller til FCM på 3-årig kontrakt

Helene G Fauske til FCM | Foto: Kristina Bille/Best Way Management

Den danske storklubben FC Midtjylland viser stor interesse for norske spillere og har signert enda en ny norsk spiller på under en uke.

Det er den 20-årige Helene G. Fauske som spiller for Stabæk som nå sist har satt sitt navnetrekk på en 3-års avtale med den danske toppklubben.

– Helene er et av Norges største talenter. Hun har noe ekstraordinært, som er sjeldent å se hos de unge. Det kommer blant andet til uttrykk i hennes teknisk-taktiske evner. Helene leser spillet godt og har en fin fysisk profil. Vi tror på, at vi kan utvikle henne til et enda høyere nivå i samklang med våres rutinerte folk, sier FCMs trener Kristian Kristensen.

Helene G Fauske banker inn mål for Stabæk i Grundigligaen, og er nå belønnet med uttagelse til rekruttlandslaget for hennes innsats på håndballbanen.

– Vi ser et godt fremtidsperspektiv i Helene. Hun er en allsidig bakspiller, som passer godt inn i den kultur, som vi ønsker i klubben fremadrettet. Hun er hardtarbeidende, og hennes gode spillforståelse kan utvikles til et meget høyt nivå, siger direktør i FCM Håndbold, Jakob Mølgaard Christensen.

To norske signeringer på en uke

FC Midtjylland har hatt en lang tradisjon for å hente norske toppspillere til Danmark. Og, den kommende sesongen er intet unntak.

Sist uke signerte Tonje Løseth også på en 3-års avtale med den midtjyske klubben.

– Tonje er en hardtarbeidende spiller, som dekker treer og spiller venstre bakspiller i angrepet. Hun har en god fysikk og lukker hullet defensivt efter Stine Jørgensen, sier direktør i FCM Håndbold Jakob Mølgaard Christensen.

– Offensivt ser vi et stort potentiale i henne. Hun er godt skytende og er god i krysspillet samt i andrebølgen, og vi er overbeviste om, at vi kan legge enda et lag på hennes spill, så hun kan ta neste skritt i sin utvikling. Vi gleder oss til å ta imot Tonje i FCM Håndbold efter sesongen, sier FCM-direktør Jakob Mølgaard Christensen.

Tonje Løseth kommer fra den tyske klubben Metzingen, hvor hun er i gang med sin andre sesong.

To Top
X