Norsk håndball

Stabæk topper tabellen

Foto: Ole Walter Sundlo | www.sundlofoto.no

Helgens runde for kvinnene i Postenligaen var ikke en full runde da både Byåsen og Larvik var ute i Champions League.

Lørdag var Mjøslagene Gjøvik HK og Storhamar på tur sørover på hver sin side av Oslofjorden. Og, begge kom hjem med poeng i sekken.

Gjøvik sine jenter tok turen på østsiden av fjorden til utløpet av Glomma og Fredrikstad.
Fredrikstad, som ligger under streken, jaktet sine første poeng, og Gjøvik var mest på jakt etter å få sin tredje to-poenger for å sikre at man holdt seg over streken.

Med resultatet 24-29 i favør gjestene fra Gjøvik var situasjonen uforandret for Fredrikstad som fremdeles står med null poeng etter seks spilte kamper og ligger an til å måtte ta turen ned i første divisjon hvis de ikke finner frem seiersformelen.

På vestsiden av Oslofjorden var Storhamar invitert nedover til å sette en ekstra spiss på håndballen i Tønsbergregionen. For her var det duket til Håndballgalla i Nøtterøyhallen. Nøtterøys herrer og Flint sitt damelag stod for underholdningen.
Dessverre for Flintjentene og Tønsbergpublikummet var det gjestene fra Storhamar som tok med seg poengene hjemover til Hamar og en foreløpig sølvplass etter søndagens kamper.
Larvik som ligger på en tredjeplass i øyeblikket har to mindre spilte kamper og vil med to seire skyve de foran seg en plass ned.

Stabæk på topp

Ute i Bærum kjempes det ikke bare om bedre hall om dagen, men også om topplasseringer i kvinnenes Postenliga. Og, her har Stabæk virkelig meldt seg på med mange gode prestasjoner fra det unge laget som Håvard Mamelund disponerer.

Søndag tok de imot Sola og Stabæk leverte varene igjen. Med 28-26 og lagets sjette seier på syv kamper ser det ut til at det skal bli en tett og spennende kamp om medaljer i Postenligaen for kvinner denne sesongen.
Men, selv om det ble seier var ikke Stabæks trener Håvard Mamelund helt fornøyd.

– Vi gjør en dårlig kamp og det går veldig opp og ned. I dag blir vi reddet av en veldig god keeper fordi vi sovner litt i enkelte perioder, sier Mamelund til Budstikka.no.

I det siste av kvinnenes oppgjør denne helga var det Vipers som tok imot bunnlaget Njård som i likhet med Fredrikstad står uten poeng i årets Postenliga. Og, turen til sørlandet bedret ikke på tabellsituasjonen.
I et målfattig oppgjør endte det med en fem måls seier, 19-14, til Vipers og en plass midt på tabellen til Kristiansandslaget.

Vår fotograf Ole Walter Sundlo var tilstede under kampen mellom Stabæk og Sola hvor han tok disse flotte bildene.
[smooth=id:40;]

To Top
X