Norsk håndball

Stabæk seiret over Nordstrand i ”lokaloppgjøret”

[singlepic id=12 w=320 h=240 float=left]

Nordstrand var ørsmå favoritter før kampstart, stengte bakover men i angrepsspill  var det Stabæk som gikk av med seieren til slutt…

Onsdag  kveld var det klart for et ”lokaloppgjør” mellom Nordstrand og Stabæk i Bjørnholthallen. Lagene hadde like mange poeng før kampen men bortelaget hadde bedre målforskjell.

Fantasiløst angrep
Begge lag begynte med skuddbom før Therese Islas Helgesson scoret kampens første mål på en kontring etter at det var spilt ett minutt. Men, Stabæk utlignet like etterpå når landslagsspiller Linn Jørum Sulland satte et straffekast kontant i nota. Lillesøster Sulland, Randi sørget for 1-2 ledelse til Stabæk like etterpå med et supert skudd.

Nordstrand slet voldsomt i angrep, enten reddet Stabæk-keeper Aina Eide eller så ble det teknisk feil. Stabæk spilte også godt i forsvar noe som gjorde at hjemmelaget sikkert ble noe frustrerte etterhvert. Else Marthe Sørlie Lybekk satte straffene som ble tildelt Nordstrand, ellers så viste Lillann Eeg Kjærnsmo at hun kan  score på gjennombrudd, hun satte inn tre mål i første omgangen.

Karoline Næss og søstrene Sulland var gode for gjestene i den første omgangen.

Supert forsvar og målvaktspill
Selv om ikke angrepet fungerte så bra så var forsvaret mye bedre anført av Victoria Poljac. Hun var ved flere perioder ett helt forsvar alene og lot ikke Iselin Ryvoll Klev få til så mye. Poljac var som en klegg på Klev og var respektløs gang på gang mot bortelaget. Men, Stabæk ledet allikevel 11-13 til pause.

Keeper Jeanette Engebretsen spilte også godt, Nordstrand ble flere ganger reddet av veteranen.

Engebretsen forsatte sitt gode spill i andre omgang, bare enda bedre. Storesøster Sulland fikk en soleklar 2-minutter da hun dyttet Kine Kristiansen inn i reklameskiltene. Kristiansen kom seg raskt på bena igjen.

[slideshow id=4]

Positivt i starten
I starten av andre omgangen måtte man nesten begynne å lure på hva trener Marinko Kurtovic hadde sagt til jentene eller puttet opp i vannflaskene deres. For plutselig satt angrepet mye bedre, ballene føk bak keeperen i Stabækmålet samtidig som Engebretsen og forsvaret til Nordstrand stengte bakover. Plutselig ledet Nordstrand 15-13. Da kom det en scoring fra Linn Gossé. Hun reduserte også til 16-15.

Men, så virket det som om Nordstrand falt tilbake til gamle synder, angrepet ble lite kreativt i perioder og Stabæk straffet de en del for det i motsatt ende. Engebretsen sto glimrende bak og reddet nok Nordstrand en del ganger men måtte tåle at Stabæk gikk i 16-17 ledelse 12 minutter ut i omgangen.

Klev kom bedre til i siste periode av andre omgangen og satte inn sammenlagt 7 scoringer i kampen.

Stabæk ledet resten av omgangen og Nordstrand slet.

Amanda Kurtovic kom bedre til etter hvert og satte inn noen skudd som det luktet svidd av. Gossé satte inn 21-14 femten sekunder før slutt, det trodde alle var kampens siste mål, men uten at noen rakk å reagere så hadde Kurtovic stormet i angrep og satte inn 22-24 nesten opp i hjørnet. Flott prestasjon av juniorlandslagsspilleren som satte inn 6 mål til sammen.

Nordstrands beste ble nettopp Amanda Kurtovic.
Stabæks beste ble Linn Gossé.

[singlepic id=5 w=80 h=100 float=left]Artikkelforfatteren er Solfrid Therese Nordbakk. Hun er i 20-årene, veldig glad i å se håndball. Studerer foto&journalistikk på Danvik FHS i Drammen. Favorittlagene er Byåsen og Nordstrand.

To Top
X