Norsk håndball

Stabæk dominerte mot Byåsen

Stine Bredal Oftedal

I en fartsfylt og spennende kamp mellom Stabæk og Byåsen onsdag kveld var det til slutt gjestene som kunne reise fra Nadderudhallen med poengene.

Stabæk dominerte

Stabæk gikk hardt ut fra start med høyt tempo i onsdagens kamp i Nadderudhallen og tok en tidlig ledelse. Med nylig landslagsuttatte Bredal Oftedal i spissen holdt Stabæk lenge Byåsen bak seg.

Stabæks Stine Bredal Oftedal var i fyr og flamme i onsdagens første omgang. Hun skapte store problemer for Byåsens forsvar noe som gjorde at hun etterhvert fikk ekstra oppmerksomhet i form av markering.

Unge Bredal Oftedals fem mål i kampprotokollen var ikke nok til at Stabæk kunne gå til pause med ledelse. Denne ble forært til Byåsen med et 7-meterkast i siste sekund av første omgang.

God underholdning
De 630 fremmøtte tilskuerne fikk god valuta for inngangsbilletten også i andre omgang av onsdagens kamp mellom de to unge mannskapene til Stabæk og Byåsen. Lagene fulgte hverandre tett helt til det gjenstod 7-8 minutter av kampen.

– Vi var litt smartere og mer tålmodig de siste ti minuttene av kampen, var Byåsens trener Valeri Putans oppsummering av siste del av kampen.

Og, Byåsentreneren hadde mye rett i sin oppsummering. For Stabæks tålmodige angrepsspill med god bearbeiding var plutselig blitt til det motsatte. Skuddvilligheten satt løst og det ble fyrt av på første, og ikke nødvendigvis beste, mulighet.

– Er en periode hvor det snurrer seg helt, og den perioden bruker de godt, kunne en skuffet Stine Bredal Oftedal fortelle til Handballmagasinet.no rett etter kampslutt.

Og, det var i denne perioden Byåsen fikk grepet på Stabæk med en fire måls ledelse.

De fire ble til fem og Byåsen kunne juble, mens Stabæk hang litt med hodet etter å ha hatt Byåsen i kne i over 50 minutter.

– Surt å tape. Vi presterer ikke de siste minuttene. Vi har for dårlig uttelling i andre omgang og er litt på defensiven, kunne Håvard Mamelund oppsummere etter kampslutt.

Begge trenere var imidlertid ganske oppstemte etter å ha servert 60 minutter med underholdende håndball til de 630 fremmøtte tilskuerne. For bak Larvik har det blitt mye jevnere enn noensinne.

– Det er det nærmeste vi har vært å slå Byåsen, kunne Stabæktrener Håvard Mamelund konstatere.

Og, Valeri Putans kunne legge til at det er blitt mye mindre differanse mellom lagene bak Larvik.

– Det er bra for publikum, det er underholdende med så jevne kamper, kunne en fornøyd Byåsentrener legge til før han satte kursen mot Trondheim igjen.

KAMPFAKTA:
Stabæk – Byåsen
, Nadderudhallen
Resultat: 26-31 (14-15)
Utvisninger: S – 1 x 2 min, B – 2 x 2 min
Dommere: Håvard Kleven og Christian Ramberg
Tilskuere: 630

Stabæk
Sanna Solberg (1), Karoline Næss (8), Line Bjørnsen (2), Linn Therese Mamelund (2), Kristin Nørstebø (2), Kristin Saugstad, Stine Bredal Oftedal (9), Christina Solheim Andersen (1), Thea Karlshaug Pettersen, Linda Guttormsen, Silje Solberg, Marthe Pedersen, Jenny Sneve (1), Marte Lunder

Byåsen
Guro Rundbråten, Pernille Wibe (2), Mai Marcussen, Maja Jakobsen, Trine Kambuås (7), Silje Waade, Ida Alstad (4), Barbara Arenhart, Guro Størdal, Marie Henriksen (1), Inga Berit Svestad (2), Mari Molid (8), Iva Zamorska, Amanda Kurtovic (7)

To Top
X