Norsk håndball

Spennende nykommere i eliteserien

Etter en lang sesong kan alle håndballinteresserte legge seg litt på latsiden med god samvittighet, men dette gjelder definitivt ikke for de fem opprykkerne til det øverste nivået i de norske dame- og herreseriene. Skrim Kongsberg, Fana og Rælingen blir alle å finne i damenes toppserie neste år, mens Runar og Nærbø rykket opp på herresiden.

Sjokknedrykk for Sola

Det var mye fanfare rundt Sola og hjemkomsten til stjernespilleren Camilla Herrem, men det hele endte med et gigantisk mageplask og et nedrykk som ga gode odds hos bookmakere som bet365. De fleste ekspertene hadde nemlig tippet Sola rundt midten av tabellen, men etter en positiv start gikk det meste skeis for rogalandslaget. De fleste håndballekspertene vare sikre på at Sola skulle ro i land kvalifiseringen, men timålstapet borte mot Rælingen ble for tungt å hente inn. Det er således ingen overraskelse å spå at Rælingen blir den store nedrykksfavoritten til bookmakerne neste sesong. Laget tapte nemlig hele seks kamper på nivå to, og det blir en gedigen overraskelse hvis de klarer å beholde plassen.

Lokalderby i Bergen

Fana var på sin side ganske så suverene i forrige sesongs 1. divisjon, og bergenslaget vant hele 19 av 22 seriekamper. Laget har satset ordentlig de siste sesongene, og kanskje klarer de å overta hegemoniet fra Tertnes i byen mellom de syv fjell. For Fana handler det allikevel først og fremst om å etablere seg på det øverste nivået, noe de bør ha gode forutsetninger til å klare i den nye storstuen sin.
Skrim Kongsberg er tilbake
Bergenslaget fikk med seg Skrim Kongsberg på den andre direkte opprykksplassen. Nærheten til Larvik gjør at de nok aldri kommer til å blande seg inn i toppkampen, men også Skrim har et uttalt mål om å etablere seg på det øverste nivået i norsk damehåndball. Det blir derfor spennende å se om de greier å hente noen forsterkninger i løpet av sommeren, sånn at de står godt rustet til høstens sesongstart.
En aristrokat er tilbake på herresiden
De av oss som begynner å trekke litte på årene husker sikkert at Runar hadde et solid lag på herresiden på 1990-tallet. Nå virker det som ting er på gang igjen i hvalfangerbyen, fordi de hvitkledde vant nemlig 21 av 22 kamper i årets 1. divisjon. Dette resulterte i et suverent opprykk, og spillerstallen er av såpass god kvalitet at det absolutt bør være mulig å bite godt fra seg på det øverste nivået. Klubben har også allerede hentet inn Kenneth Bach Hansen som forsterkning fra danske Sønderjyske.

Ikke bare sorgen i Rogaland 

Solas nedrykk på damesiden ble for Rogalands del kompensert noe av at Nærbø tok den andre direkte opprykksplassen i herrenes 1. divisjon. Jærlaget har satset bra og fornuftig de siste sesongene, og er nå klare for et nytt forsøk på å etablere seg på det øverste nivået. Mulighetene bør så definitivt være til stede, siden Sør-Rogaland har slitt med å få på plass et godt håndballag siden Stavanger-klubbene Viking og SIF herjet som verst for over 20 år siden. Toppkamp blir det neppe på jærbuene, men laget bør absolutt ha som ambisjon å havne rundt midten på tabellen.

To Top
X