EM 2012 Serbia

Spania vant i spektakulær kamp

I søndagens siste kamp var det klart for storkamp i Novi Sad. Spania skulle møte Kroatia, to av Europas aller beste lag. Det ble en kamp full av fart og spenning, det ble jevnt helt til siste minutt.

Spania og Kroatia toppet gruppe 2 i hovedrunden før denne kampen. Spania hadde med seg tre poeng fra gruppe C, etter seier over Frankrike og uavgjort mot Ungarn. Kroatia hadde full pott med fire poeng etter seier over Slovenia og Island i Norges gruppe D.

I første omgang ble det tidlig klart at dette kom til å bli en kamp med mye fart, Kroatia kontret inn mål etter mål den første omgangen. Det var Kroatia som tok føringen i kampen i første omgang og kunne gå til pause med tremålsledelse, 14-11.

Spania tok raskt inn Kroatias ledelse i andre omgang og takket være Kroatias målvakt, Mirko Alilovic, ble omgangen jevn. I perioder hindret Alilovic Spania fra å rykke i fra og holdt Kroatia inne i kampen. De siste to minuttene raket det derimot i anrgepsspillet til Kroatia. Spania klarte å skaffe seg en tomålsledelse og vant kampen på stillingen 24-22.

Spektakulær håndball
Spanias trener, Valero Riviera, var meget godt fornøyd med resultatet og laget sitt etter kampslutt.

– Vi er fornøyd med hele kampen! Kroatia hadde et bra forsvar i første omgang som lagde trøbbel for oss. I andre omgang forbedrer vi spillet, vi spiller bra i forsvar. Det var en veldig bra kamp, i dag har vi sett spektakulær håndball, forteller en meget fornøyd Valero Riviera etter kampslutt.

Spanias Victor Tomas, som var sterkt delaktig til Spanias seier med fem mål i kampen, mente forsvaret var avgjørende for Spania.

– Vi byttet til 6-0-forsvar i andre omgang, dette ble viktig for seieren. Det ga oss mulighet til å snappe noen baller og få flere kontringer, oppsummerer Victor Thomas.

Nervøst spill
For Kroatias trener, Slavko Goluza, var tapet vanskelig å svelge. Kroatia var klar over hvor viktig kampen var for dem og skuffelsen var stor blant Kroatene etter kampslutt.

– Dette ble en kamp som forventet, en kamp med mye nerver. Vi har for mange tekniske feil og vi er ukonsentrerte i forsvarspillet på slutten. Vi hadde også litt uflaks. Dette er en stor skuffelse, vi visste hva kampen betydde for oss, forteller en meget skuffet Goluza.

Kroatias Domagoj Duvnjak er enig i at det er andre omgang som blir for dårlig mot Spania.

– Vi scorer bare åtte mål i andre omgang, det blir utslagsgivende for oss i dag, avslutter Duvnjak.

Kampfakta
Spania – Kroatia
, Spens Hall, Novi Sad
Resultat: 22-24(11-14)
Utvisninger: Spania 3 x 2 min, Kroatia 3 x 2 min
Toppscorer Spania: Victor Tomas, 5 mål
Toppscorer Kroatia: Ivan Cupic, 5 mål

To Top
X