EM 2012 Serbia

Spania møter Danmark i semifinalen!

I nest siste kamp i gruppe 2 var Spania allerede klare for semifinale, mens Slovenia spilte om en kamp om femteplassen.

Siden Island spilte uavgjort mot Frankrike var det kun Ungarn som kan ta fra Slovenia tredjeplassen i gruppe 2, og kun med seier over Kroatia i siste kamp onsdag.

Slovenia gjorde et tappert forsøk i første omgang og holdt følge med gruppevinneren helt frem til pause. David Spiler og resten av Slovenia kunne gå til hvilen med uavgjort på stillingen 15-15, etter tidvis meget godt spill av målvakt Gorazd Skof og god intensitet av hele laget. Slovenia kjempet for hver ball og spilte på høyde med Spania hele omgangen.

I andre omgang viste Spania at plassen i semifinalen var fult fortjent. Slovenia ledet mye av omgangen, men mot slutten viste Spanias rutine seg å være nyttig. Spanjolene avsluttet sterkt og gikk opp i ledelse helt på tampen av kampen. De siste minuttene klarte ikke Slovenia å stå i mot Spanjolene, som både hadde et meget godt forsvars- og angrepsspill mot slutten. Kampen endte 35-32 og Spania står fortsatt ubeseiret i EM før semifinalen.

Slovenias trener, Boris Denic, mente laget ikke klarte å holde hele kampen mot Spania og måtte tåle resultatet av at dette var den sjette kampen i mesterskapet.

– Spania spilte en flott kamp. Desverre måtte vi betale prisen for å ha spilt seks kamper på få dager. I 45-50 minutter klarte vi å henge med, men på slutten ble spillerne for slitne og kunne ikke holde Spanis nivå lenger. Det var en fortjent seier til Spania, oppsummerte Denic etter kampslutt.

Spanias målvakt, Jose Javier Hombrados, mente at Spania nå endelig kunne gjøre opp for feilene som ble gjort i fjorårets semifinale i VM.

– Vi møter Danmark nå i semifinalen og det er en bra mulighet for oss å gjøre opp for noen av feilene som ble gjort i senifinalen i VM i fjor. De blir vanskelige å slå, siden de kom inn i mellomrunden med null poeng og har vunnet alle tre kampene siden da, noe de har fått mye selvtillit av. Tyskland hadde sikkert vært lettere for oss å møte, siden vi vant over dem i Supercup. Men vi skal møte Danmark nå og må ta riktige avgjørelser for å vinne over dem.

I Beograd spilte Danmark samtidig om en plass i semifinalen, etter at Tyskland spilte bort sine sjanser ved å tape mot Polen med ett mål. Danmark møtte Sverige som ikke hadde noe å spille for. Danskene kontrollerte inn seieren, stillingen ble 31-25. Sverige endte dermed sist i gruppe 1, mens Danmark møter Spania til semifinale på fredag.

Kampfakta
Spania-Slovenia
, Spens Area, Novi Sad
Resultat: 35-32(15-15)
Utvisninger: Slovenia 3 x 2 min
Toppscorer Spania: Iker Romero, 7 mål
Toppscorer Slovenia: Luka Zvizej, 7 mål

To Top
X