EM 2012 Serbia

Spania klare for semifinale!

Spania hadde fem poeng før kampen etter seier over Kroatia på søndag og tre poeng fra gruppespillet. Island hadde 2 poeng etter seier over Ungarn i første kamp i hovedrunden og var avhengig av å vinne mot Spania for å kunne fortsette å drømme om semifinale.

Med to poeng mot Island ville Spania være klare for semifinale, selv om Ungarn og Kroatia også vil ligge rett bak med seiere i dag. Disse to lagene møtes i hovedrundens siste kamp og begge kan dermed ikke ta full pott og gå forbi Spania.

Det var Spania som åpnet kampen best, i løpet av kort tid kjempet Spania seg til en solid syvmålsledelse på det meste, på stillingen 10-3. Gudmundur Gudmundsson skjønte at semifinalen var i fare og tok noen grep, etter dette våknet Island og begynte innhentingen. Spania klarte derimot å holde Island bak seg helt frem til hvilen og gikk til pause med firemålsledelse, 17-13.

Islands målvakt, Björgvin Páll Gustavsson, hadde flere gode redninger som hindret Island i å komme for langt bak i begynnelsen av andre omgang. Halvveis ut i omgangen hadde Spania likevel igjen syv mål å gå på og drømmen om seier virket fjern for Island.

Selv om Island reduserte de siste ti minuttene, klarte Spania å holde på ledelsen helt ut. Spania vant og kan med syv poeng forberede seg på semifinale. Selv med tap i siste kamp mot Slovenia, må Ungarn og Kroatia ta full pott i sine kamper for å gå forbi, disse lagene møtes i den siste kampen i gruppe 2.

Island blir stående med to poeng etter tapet og er med det ute av kampen om semifinale.

Unge og nye spillere
Islands trener, Gudmundur Gudmundsson var skuffet etter kampen, men mente de hadde hatt store utfordringen gjennom hele mesterskapet.

– Jeg må gi komplimenter til hele laget, det var mange nye og unge spillere på banen i dag. Vi åpnet kampen for dårlig, men vi forbedrer oss. Vi kjempet som alltid, men vi gjør for mange feil og skyter for dårlig mot slutten.

Også Islands Kári Kristján Kristjánsson mente de gjorde for mange feil i kampen til å kunne vinne mot et storlag som Spania.

– Tekninske feil er den største grunnen til at vi taper i dag. Vi var ikke klar for kampen de første 15 minuttene, men kjemper hardt de neste 45. Vi sliter med litt for mange unge og nye spillere, oppsummerte Kristjánsson.

Klare for semifinale
Spanias trener, Valero Riviera, var meget godt fornøyd med hvordan Spania gjennomførte kampen og at de nå er klare for semifinale.

– Vi spilte bra både i forsvar og i angrep. Vi var overlegne i 60 minutter, siden vi hadde godt grep på Island i forsvar, fortalte Spanias trener etter kampen.

En tydelig fornøyd Iker Romero var imponert over Islands forsvarsspill.

– Det var en god kamp, men det var en berettiget seier for oss. Island spilte godt i forsvar, så vi er veldig glad for å vinne denne kampen og være klare for semifinale. Nå skal vi bare forberede oss til ny kamp i morgen, avluttet en meget glad Iker Romero etter kampslutt.

Kampfakta
Spania-Island
, Spens Arena, Novi Sad
Resultat: 31-26(17-13)
Utvisninger: Spania 2 x 2 min, Island 2 x 2 min
Toppscorer Spania: Julen Aguinagalde, 5 mål
Soppscorer Island: Gudjón Valur Sigurdsson, 6 mål

To Top
X