Hovedsak

Spania ga Norge kamp til målstreken

Norge spilte onsdag ettermiddag mot Spanias beachjenter i EM i strandhåndball, og det skulle vise seg at dette er en sport hvor det ikke langt mellom himmel og helvete.

For det var litt av en oppvisning de 2000 fremmøtte publikummerne ble presentert i sett en mot Spania. Bølgen og trampeklapp på tribunen, og sambahåndball på banen. En riktig festforestilling! Dette resulterte i en solid seier på 24-10 i første sett.

Og, med dette knallresultatet fra første sett skulle man tro at andre sett også skulle bli en enkel sak. Men, slik skulle det ikke gå. For et småtungt spansk lag skulle vise seg å kunne gi de norske jentene motstand. Faktisk så stor motstand at de norske beachjentene tapte sitt første sett i dette mesterskapet. Med tap på 14-17 i andre sett stod det plutselig 1-1 og det bar mot den første shoot-out for de norske jentene.

I shoot-out skulle det vise seg at de norske jentene var mye sterkere enn de spanske jentene. Samtlige av de fem norske jentene skaffet poeng og de vant 9-4 i shoot-out. Og, da ble sluttresultatet 2-1 og de norske beachjentene er fremdeles ubeseiret i EM.

Kampfakta Norge – Spania:

Resultat : 2-1 (24-10, 14-17, 9-4)

Anja Edin 6 poeng / 3 mål
Ane Brustuen 12 poeng / 6 mål
Linn Gossé 10 poeng / 5 mål
Linn J Sulland 8 poeng / 4 mål
Kathrine Hjelmeland 2 poeng/1 mål

[nggallery id=17]

To Top
X