Landslag

Snipp, snapp, snute – så var VM ute for håndballgutta

Kristian Kjelling i skuddet

Kristian Kjelling i skuddet

Kristian Kjelling scoret 7 mål mot Ungarn i Oslo Spektrum | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

I et nesten fullsatt Oslo Spektrum møtte de norske håndballgutta lørdag Ungarn til andre kamp i kvalifiseringen til VM i Spania 2012. I første kamp som ble spilt i den fryktede Vezsprem Arena i Ungarn tapte det norske laget 27-21, selv om de lenge så ut til å klare et jevnere og bedre resultat.

Selv om de norske håndballgutta vant 31-27 i Oslo Spektrum var det ikke mye glede å hente i den norske troppen. For de fire målene var ikke nok til å få en billett til VM i Spania 2013.

Og, Robert Hedin var klar på hvor skoen trykket.

– Det er sterkt å vinne mot Ungarn. Det er første matchen som roter det til. Seks mål er mye, konstaterer Robert Hedin etter kampslutt.

En høyresiden som ikke fungerer godt nok, og for lite stabilitet i spillet var grunner landslagssjefen trakk frem fra dagens kamp.

Ser fremover

Det er bare å konstatere fakta at Norges håndballgutter ikke er med i verken OL eller VM det nærmeste året. Nå er det EM 2014 som gjelder.

Norge har fått en relativt grei gruppe med Litauen, Tyrkia og Fankrike og skal ta seg greit videre til EM. Noe landslagssjefen også er enig.

– Nå begynner vi på nytt igjen, EM-kvalifisering. EM skal vi med! Vi har fått en bra gruppe, gjelder å ta med seg det, sier landslagssjef Robert Hedin som også forlenget sin kontrakt sist uke frem til OL 2016.

Kristian Kjellings siste kamp
Kvalifiseringen til EM vil gå uten Kristian Kjelling. Kjelling har tatt avgjørelsen om å legge opp på landslaget, eller som han sier selv – ta en pause. Det skal ikke være landslagets resultater i kampene mot Ungarn som har vært utslagsgivende, men mere følelsen han selv har hatt under de siste mesterskap kombinert med skadene han har slitt med.


Kvalifisering til VM i Spania 2013
Norge-Ungarn
, Oslo Spektrum
Resultat: 31-27 (14-13)
Utvisninger: NOR 2 x 2 min, UNG 5 x 2 min
Dommere: Nenad Krstic og Peter Ljubic, Slovenia
Tilskuere: 5523

Norge
Kenneth Ryvoll Klev, Vegard Samdahl, Lars Erik Bjørnsen (1), Bjarte Myrhol (7), Børge Lund, Håvard Tvedten (6), Erlend Mamelund (6), Ole Erevik, Christoffer Rambo (1), Espen Lie Hansen (2), Kristian Kjelling (7), Svenn Erik Medhus, Magnus Jøndal, Einar Riegelhuth Koren, Sondre Paulsen (1), Kent Robin Tønnesen

Ungarn
Gabor Csazar (4), Tamas Mocsai (1), Gergö Ivancsik (2), Gergely Harsanyi (2), Barna Putics (4), Nandor Fazekas, Carlos Perez (2), Roland Mikler, Balazs Laluska, Laszlo Nagy (4), Peter Gulyas (4), David Katzirz, Attila Vadkerti, Szabolcs Zubai (4), Timuzsin Schuch, Maté

To Top
X