Hovedsak

Snipp, snapp, snute, så var Levanger ute

Levanger-jentene var forberedt på tøff kamp da 4. runde i cupen skulle spilles i Trønderhallen. Og tøft, det ble det

Ikke før publikum hadde rukket og satt seg, hadde allerede Tertnes satt inn sitt 4. mål for kvelden og Levangers trener Bjørn Blomqvist så seg nødt til å ta time-out. Denne viste seg og være gull verdt for jentene fra Levanger. Fra å ligge under 1-4 tok de tak i kampen og gikk opp i en 5-4 ledelse 11 minutter ut i kampen. Lagene fulgte hverandre tett resten av omgangen og vekslet på ledelsen. 5 minutter før slutt satte Tertnes inn et lite rykk og kunne gå til pause med en 9-13 ledelse

Marie Liljegren sto fram som en av kampens beste spillere. Foto: Håvard Loeng

Bom, bom og atter bom

Andre omgang starta som første avsluttet. Tertnes-jentene kom inn på banen smekkfulle av selvtillit. Mens de traff mellom stengene, hadde Levanger sine jenter større problemer med det. Gang på gang traff ballen enten stanga eller keeper sto i veien for skuddene. Halvveis ut i omgangen hadde Tertnes økt sitt forsprang og stillingen hadde blitt 15-22.

Levangers Nina Bjørk Arnfinnsdottir hadde en stri kamp med forsvaret til Tertnes. Foto: Håvard Loeng

Godt forsvarsspill

Selv om Levanger-jentene hadde store problemer i angrep, satt derimot forsvaret veldig bra. Ofte kjørte Tertnes-spillerne seg fast i det kompakte forsvaret som Levanger hadde satt opp. På motsatt banehalvdel lyktes Tertnes godt med sitt offensive 5-1 forsvar, der Levanger ofte hadde problemer med og komme igjennom samt finne strekspilleren sin. Tertnes fortsatte og kjøre på og lyktes med mye av det de gjorde. Til slutt kunne de reise hendene i været og juble for en sikker 19-28 seier og videre avansement i cupen.

Jenny Grøtan spilte en god kamp mot Nordstrand og ble tilslutt toppscorer. (Arkivfoto)

Byåsen enkelt videre

I Nidarøhallen var Nordstrand motstander da de og Byåsen skulle gjøre opp om videre spill i cupen. Byåsen, som røyk ut av Champions League sist helg var sugen på å revansjere det sure tapet, noe som viste seg etter første omgang da de ledet hele 19-6. Byåsen fortsatte å kjøre på i andre omgang, men slapp seg litt tilbake da de hadde en trygg ledelse. Tilslutt kunne også Byåsen-jentene strekke hendene i været og feire en sikker 36-19 seier. Kvartfinalekampene trekkes i morgen, onsdag.

To Top
X