EM 2012 Serbia

Slovenia slo Island, thrilleravslutning i gruppe D

Siste kampdag i gruppespillet og gruppe D var helt åpen før de to siste kampene. Hvis Island tok poeng, var Norge videre til hovedrunden. Men det var Slovenia som tok føringen i kampen mot Island. Millennium Arena i Vrsac kokte i det Slovenia virket som å ha god kontroll på Islendingene. Omgangen startet jevnt, men mot pause rykket Slovenia i fra og ledet med fire, 17-13.

Slovenia fortatte med høyt tempo i begynnelsen av andre omgang og kontret seg til solid ledelse. Slovenia kjempet hardt i forsvar og straffet Islendingene hardt for feilene som ble gjort. Før det hadde gått ti minutter ledet Slovenia med åtte mål. Etter en timeout forbedret Island seg og begynte å ta inn Slovenias ledelse. Slovenias målvakt sørget for at Island ikke kom mer enn fire mål bak etter flere viktige redninger de siste ti minuttene. Slovenia rotet bort et par baller de siste angrepene, men vant med to mål over Island, 32-34.

For Norge betyr dette at håndballgutta må ta poeng mot Kroatia, hvis ikke er mesterskapet over. Med poeng mot Kroatia tar Norge med seg poengene fra kampen mot Slovenia i hovedrunden og Island vil være ute.

Kampfakta
Island – Slovenia, Millennium Arena, Vrsac
Resultat: 32-34
Utvisninger: Island 3 x 2 min, Slovenia 5 x 2 min.
Toppscorer Island: Gudjón Valur Sigurdsson – 9 mål
Toppscorer Slovenia: Sebastian SKube og Dragan Gajic – 7 mål

To Top
X