EM 2012 Serbia

Slovenia hjalp Kroatia til semifinale

I kampen mellom Ungarn og Slovenia sto det om fortsatt håp om semifinale for Ungarn og spill om bedre plassering for Slovenia.

Slovenia sto med to poeng før kampen og hadde ingen mulighet til å ta igjen Spania og Kroatia i toppen. Ungarn sto med tre poeng og ville med seier gå helt opp i ryggen på Kroatia. Om det da var Ungarn eller Kroatia som kom til å følge Spania til semifinale, ville da ikke blitt avgjort før de to møtes til oppgjør onsdag. Slovenia ville med seier også sørge for at nabolandet Kroatia var sikret semifinaleplass før kampen mot Ungarn.

Slovenia var tent og spilte med lave skuldre i første omgang. Ungarn hadde presset på seg og flest tilskuere på tribunen, men det ga ikke uttelling for Ungarn. Lagene fulgte hverandre tett helt til pause, Slovenia ledet med ett på stillingen 13-14.

I andre omgang startet Slovenia best og skaffet seg en liten luke. Ungarerne kom likevel tilbake og lå bare to mål bak i det kampen gikk inn i de berømte siste ti minuttene. Ungarn gjorde flere feil i angrep og Slovenia kontrollerte kampen helt ut. Slovenia vant med to mål til slutt og hjalp dermed Kroatia til semifinale.

Klare for semifinale
Hittil er Spania, Serbia og Kroatia klare for semifinale. Et lag fra gruppe 1 stikker av med den siste plassen i semifinalene etter onsdagens kamper. Polen og Makedonia har tre poeng, Danmark fire og Tyskland fem.

Supergame
Etter kampen var Slovenia trener, Boris Denis, i skyene og roste laget for prestasjonen de hadde i kampen.

– Vi ledet det meste av kampen, vi ga det vi hadde hele tiden og det var rettferdig at vi vant.

Også Slovenias spiller nummer 30, Dragan Gajic, mente Slovenia hadde spilt en fantastisk kamp og vant fortjent. Gajic scoret hele 13 mål i kampen og var en av Slovenias viktigste spillere i tirsdagens kamp.

– Vi spilte en «supergame»! Det var en veldig viktig seier for hele laget, som er et veldig ungt lag. Vi har en liten krise i andre omgang som vi heldigvis kommer over, noe vi ikke klarte mot Frankrike. Nå håper vi at vi kan spille en god kamp mot Spania i morgen også.

Ingen å skryte av
Ungarns trener, Lajos Mocsai, hadde ingen spillere han syntes gjorde en god nok kamp denne kampen. Med målvaktspill som ikke holdt internasjonal standard ble det vanskelig for Ungarerne som spilte om en semifinale.

– Slovenia fortjente å vinne i dag, de kontrollerte hele kampen. I første omgang var vi dårligere i alle faser i kampen, i forsvar, angrep og kontringer. Dessverre klarte vi ikke å gjennomføre det vi hadde bestemt oss for før kampen. Målvakten til Slovenia reddet tre ganger så mange skudd som vår, da er det umulig å vinne kamper. I andre omgang prøvde vi å komme tilbake, men hele laget var for dårlige i dag.

Også Ungarns Milorad Krivokapics var misfornøyd med det meste av spillet og mente målvakten hadde fått for lite hjelp i kampen.

– Det var flere spillere som kunne hjulpet til å lede Ungarn til seier i kampen. Vi kan ikke si at målvaktspillet i dag var bra, men forsvaret hjalp heller ikke til. Vi viste mot Frankrike hva vi kan gjøre når vi spiller uten frykt, men i dag gikk det ikke.

Kampfakta
Ungarn-Slovenia, Spens Arena, Novi Sad
Resultat: 30-32(13-14)
Utvisninger: Ungarn 5 x 2 min, Slovenia 6 x 2 min
Toppscorer Ungarn: Barna Putics, 7 mål
Toppscorer Slovenia: Dragan Gajic, 13 mål

To Top
X