Slik skriver du en god stillingsannonse

Opp gjennom årene har jeg sett mange søke etter trenere og man kan vel med enkelhet si at stillingsannonsene har vært av det «tynne» slaget. Jeg vil derfor her komme med noen gode råd og tips til hva som bør være med som et minimum når dere skal søke etter en ny trener til deres klubb.

Hvem er dere?

Fortell kort om klubben. Hvor mange medlemmer, gjerne fordelt på senior og unge/ungdom. Hvor dere holder til i landet, hvilken krets og stedet. Noen ganger er ikke klubbnavnet så forklarende for alle som ikke er lokalkjent.
Har dere et slagord for klubben, kan det være godt å ta med her.

Hvem søker dere?

Få med hvilke arbeidsoppgaver og ansvarsområder treneren skal ha. Ta med konkrete krav, gjerne i en punktliste. Det er godt å sette krav for å få den man vil ha, men husk at en liste med for mange krav kan gi færre søkere.

Hva tilbyr dere treneren?

Dette er nok et av de viktige punktene hvor dere kan få sortert fra noen kandidater om dere er klare på hva dere har å tilby. Få frem lønn/honorar, godtgjørelser og andre goder som blir tilbudt. Hvis klubben dekker kurs, seminarer og andre utdanningstilbud, få frem dette.

Søknadsprosessen

Her er det viktig å frem hvordan dere ønsker treneren skal gå frem for å søke. Har dere et skjema, gjerne elektronisk, treneren skal fylle ut? Skal han sende en søknad på epost, eller vil dere han bare skal ringe for å avtale et intervju?
Få frem hvem som skal kontaktes, med telefon og epost, eventuelt en adresse.

Dette var noen enkle tips og råd om hvordan skrive en enkel stillingsannonse. Jeg håper du kan bruke den neste gang du skal ut og søke etter ny trener til din klubb. Prøv gjerne en stillingsannonse på Handballmagasinet.no – ledige trenerstillinger.

To Top
X