Landslag

Skyttere ute av rytme

mamelund_sorger.jpgVM-duellen mot Serbia ble en urytmisk og ujevn kamp for de norske herrene.

Etter en første omgang preget av brente sjanser for blant andre Erlend Mamelund, begynte det etterhvert å løsne litt for hele det norske laget. Blant annet ble 10-12 til pause snudd til 16-14 cirka fem minutter ut i andre omgang for Norge.

Men symptomatisk nok for kampen, endte det med ettmåls tap, 26-27, etter helbom av Mamelund i sluttsekundet.

Med åtte sekunder igjen å spille og 26-27 på tavla, tok Norge ut målvakt Steinar Ege, og satte innpå Kristian Kjelling som syvende utespiller. Da var serberne redusert til fem etter å ha hindret en norsk kontring sekunder tidligere.

Alt lå til rette for en utligning, men Erlend Mamelund misser på pasningen til Kjelling, og synker sammen i frustrasjon mens serberne jubler over to viktige poeng.

Det var på ingen måte Mamelunds skyld at det endte med tap. Men Bærumsgutten var tydelig preget av tommelskaden, som blant annet førte til at han hadde problemer med ballføringen i pasninger og skudd. Hele syv skudd fyrer Mamelund av i løpet av kampen og kun ett av dem ender i mål.

I det store og det hele spilte vi en ujevn kamp. Steinar Ege gjør flere gode redninger med en redningsprosent på 43, og på plusskontoen setter vi også flere flotte mål av eksempelvis Thomas Skoglund med sine fem mål og en alltid hardt kjempende Frank Løke som hadde størst uttelling med seks scoringer på åtte skudd.

Tidvis solid forsvarsspill av blant andre Stian Vatne bør også nevnes.

– Det er klart vi er deppa nå, men nå må vi legge igjen dette i garderoben og sette fokus mot kampen mot Danmark, sier Stian Vatne til handballmagasinet.no.

Men dårlig skuddavlevering i flere tilfeller, og en lang rekke alt for raske avslutninger i det vi egentlig har mulighet til å bygge opp et angrep, er dype riper i lakken for Robert Hedins menn. Mamelund brukte syv forsøk på å få inn sitt første mål, mens Håvard Tvedten måtte ha fire sjanser for å score.

– Vi spiller dårlig angrepsspill i første omgang, men ellers var det en god publikumskamp, oppsummerer Robert Hedin på pressekonferansen etter kamp.

Alexander Buchmann er enig i oppsummeringen Robert Hedin kommer med, men har en ting å legge til.

– Vi taper med ett mål, og det er kanskje det målet som kommer i slutten av første omgang som ikke burde vært mål.

Buchmann sikter her til en litt tvilsom dommeravgjørelse som blir gjort i siste sekund av første omgang, og som benken til Norge klarer å snakke på seg en advarsel for i pausen. Generelt var det mange reaksjoner fra spillere og benk på dommeravgjørelser i dag.

Nå venter en skandinavisk duell mot Danmark i den siste gruppespillkampen torsdag. Dette blir en veldig viktig kamp i forhold til å ha med seg poeng inn i neste runde.

Norske mål mot Serbia:

Kristian Kjelling 2
Håvard Tvedten 3
Lars Erik Bjørnsen 4
Frank Løke 6
Bjarte Myrhol 2
Erlend Mamelund 1
Thomas Skoglund 5
Vegard Samdahl 3

4 advarsler, 2 x 2 min

Serbia:

Marko Curuvcija 3
Zarko Sesum 1
Marko Vujin 8
Aleksander Stojanovic 3
Alem Toskic 3
Momir Ilic 4
Mladen Bojanovic 2
Danijel Andjwelkovic 1
Ratko Nikolic 2

3 advarsler, 5 x 2 min

Dommer: M Baum/M Goralczyk (Polen)





To Top
X