Norsk håndball

Siste stopp før Oslo Spektrum

Onsdag kveld spilles semifinalene i NM-cupen. Vinnerne av disse kampene får lov til å spille finalen i Oslo Spektrum som betyr både mye ære og berømmelse, samt litt penger inn på kontoene til klubbene.

Hos fjorårets finalist på herresiden, Elverum, er det allerede gjort et styrevedtak på at klubben deler premiesummen fra en eventuell finale med spillerne. Sist år var det håndballfeber på Elverum og klubben gjorde gode penger på finalespillet. Det blir nok ikke like godt i år tror Elverums leder Kjell Kulvedrøsten.

Elverum møter BSK/NIF-OSLO S som har overrasket flere med å vinne kamper hvor de ikke har vært favoritter denne sesongen. Spørsmålet er om de kan klare å ta med seg den gode stemningen og spillet de har vist på sin hjemmearena Nordstrandshallen hittil i år.

Elverum er en ørliten favoritt, men har vist at de kan slite mot antatt svakere motstandere tidligere i år, og BSK/NIF-OSLO S har vist det motsatte. Et spennende oppgjør ventes i alle fall i Elverum onsdag kveld.

Møter serielederen
Et annet lag som har vist gode takter i år er Follo. Onsdag kveld tar de imot serieleder Drammen HK hjemme i Langhushallen.

Lagene har ikke møttes hittil denne sesongen, så styrkeforholdet mellom disse to lagene er usikkert. Drammen HK møter imidlertid med full pott, fem seire, i postenligaen og er nok en liten favoritt selv om Follo har hjemmebanefordelen.

Byåsen og Larvik storfavoritter
Hos kvinnene er det på papiret mer tydelig hvilke lag som forventes å gå videre til finale i Oslo Spektrum. Og, her er det duket for en gjenganger med Larvik HK og Byåsen. Lagene møter respektive Gjøvik/Vardal og Nordstrand.

Byåsen tar imot Nordstrand og vi tror nok dette vil være grei skuring for hjemmelaget.

Larvik HK tar turen til Gjøvik hvor de hjemmelaget skal gjøre sitt for å gi kamp til døra. Selv om Gjøvik/Vardal er et sterkt og gjerrig hjemmelag bør dette være en grei kamp for de meritterte Larvikjentene.

To Top
X