Norsk håndball

Siste runde i Grundigligaen for kvinnene

Førstkommende søndag er det igjen klart for kamper i kvinnenes Grundigliga. Og, mye av spenningen ligger rundt kampen mellom Byåsen og Larvik. Kan Byåsen mobilisere på samme måte som Vipers gjorde, og er Larvik skadeskutt eller innstilt på «å reise kjerringa» etter tapet mot Vipers.

Skal vi tro ekspertene så har de fremdeles tro på at Larvik vil ta en seier når de gjester Trondheim og Byåsen. Faktisk så har de liten tro på at Byåsen kan true laget fra sør i Vestfold skal vi tro oddsene som er satt på trønderlaget. Og ikke minst oddsen som er satt på Larvik som vinner. Den vil knapt nok gi innsatsen tilbake.

Folkeautomaten og flere andre bettingselskaper har satt oddsen på Byåsen til hele 7 til 8 og 1,10 – 1,30 på Larvik. Dette er så fristende å spille på, etter at Larvik viste at de ikke er uslåelige, når man kan få en Folkeautomaten bonuskodesom gjør at risikoen er mer eller mindre lik null.
Vi tror imidlertid at Larvik vil avslutte på en verdig måte og mobiliserer til en seier på bortebane. Et tap til vil være som å hive bensin på bålet til kritikerne av Larvik.

De andre kampene i kvinnenes Grundigliga søndag 2.april:
kl.18.30 Oppsal – Glassverket
kl.18.30 Sola – Tertnes
kl.18.30 Stabæk – Gjerpen
kl.18.30 Storhamar – Rælingen

Glassverket gjorde den fin figur når de vant over Byåsen på hjemmebane. Og, har ikke så mye å spille for i denne siste runden. Oppsal derimot kan miste en plass hvis Sola skulle tape mot Tertnes. Bergenserne er klar favoritt i kampen mot Rogalendingene, og det vil være en overraskelse om Sola eller Oppsal klarer å ta poeng i sine respektive kamper.
Rælingen som kun har én seier denne sesongen, samt to uavgjort, er allerede klar for en tur ned i første divisjon og har ikke annet enn æren å spille for. Storhamar ligger et hav av poeng bak fjerdeplassen, men kan miste sin femteplass til Tertnes om de skulle rote bort poengene mot Rælingen. Vi tror imidlertid at vi kommer til å se et Storhamar full av energi som kommer til å kjøre over Rælingen med et klart signal til sitt hjemmepublikum og sponsorer om at de er å regne med neste sesong.

Uansett resultater i den siste runden så har Larvik sikret seg seriegullet som de fikk utdelt etter tapet mot Vipers. Halden forsvant ut av Grundigligaen etter konkurs, og Rælingen forsvinner ned en divisjon. Dette er de harde fakta!

To Top
X