Hovedsak

Siste EM for Stian Vatne

Norges store forsvarskjempe Stian Vatne, 199 cm på sokkelesten, spiller sitt siste EM før han legger håndballskoene på hylla for god som spiller.

Etter en lang håndballkarriere er planen å avslutte håndballen når han avslutter sin 2-årskontrakt etter nestes sesong i Fuchse Berlin. Da går turen hjem til Molde hvor både hus og familie venter på familien på fem.

– Planen har hele tiden vært å flytte hjem til Molde. Vi har hus der, og et ønske om å bo nærmere familien, sier forsvarskjempe og tre-barnsfar Stian Vatne.

Selv om han legger håndballskoene på hyllen avviser han ikke at han fortsatt kommer til å være involvert i håndballen.

– Det kan hende jeg er involvert i håndball, men jeg gir meg som spiller.

Endret mediefokus
Som enveisspiller er det ikke alltid Stian Vatne og hans prestasjoner som har vært overskriften i de nasjonale mediene. Vi spurte Stian Vatne om det var ufortjent lite fokus på ham og hans prestasjoner?

– Fokuset har forandret seg siste årene. Det er mer fokus på forsvar og målvakter, så jeg synes ikke det er så lite lenger. Jeg klager ikke, forteller Vatne.

Som kun forsvarsspiller er det blitt en ganske klar og tydelig rolle for Norges farligste forsvarsvåpen, mannen de fleste angrepsspillere vil utenom.

– Min rolle er rimelig spesifikk. Jeg ble hentet tilbake av Robert (Hedin red.anm.) for å være med å styrke forsvaret. Der skal jeg utnytte høyden og rekkevidden min for å stoppe motstanderne.

Trener alternativt
Etter et langt håndballiv og stigende alder er det ikke alt på kroppen som er optimalt lenger. Derfor ser man ofte Stian Vatne trene alternativt når de andre sliter hverandre i stykker på banen under trening.

– Når du kommer opp i min alder og har en kropp som jeg har, så er det behov for alternativ trening.

Stian Vatne er en av lagets eldste med sine snart 36 år, født 10.mai 1974.

– Alternativ trening var avtalt med Robert på forhånd. Jeg har et vondt kne og  trenger litt alternativ trening.

To Top
X