Hovedsak

Siri Seglem – superreserven

Handballmagasinet.no har tatt en kjapp prat med Norges superreserve Siri Seglem.

Den 26 år gamle jenta fra Sokndal som kort tid før avreise til VM fikk snudd hele førjulstilværelsen på hodet da Thorir Hergeirsson ringte henne og ga beskjed om å pakke kofferten.Den tidligere skuffelsen over å ikke komme med i troppen igjen ble fort snudd til en enorm glede. For også i 2006 var Siri reserve.

– Å få den telefonen den tirsdagen gjorde meg kjempeglad, kan Siri Seglem fortelle med et stort smil om munnen.

Mange av de som sitter hjemme i de tusen hjem lurer sikkert på hvem Siri Seglem er. For hvem er denne jenta som plutselig er kommet frem fra skyggen?

Siri er vokst opp i Sokndal hvor hun spilte håndball frem til hun flyttet til Bryne som 16-åring. Allerede i denne perioden fikk hun smak på både topphåndball og landslagshåndball. Med spill for Bryne HK og en tur på landslagssamling med juniorjentene gjorde at Siri for alvor fikk øynene opp for en sjanse om å nå helt opp på kvinnelandslaget.

Etter Bryne gikk turen til Levanger hvor hun var i hele fem år som en av Levangers storskyttere, og fikk med seg oppturen når Levanger rykket opp i den aller øverste divisjonen.
Mens hun spilte i Levanger var det flere danske klubber som snuste på den unge talentfulle spilleren, og etter noen runder med forhandlinger frem og tilbake endte Siri opp i Esbjerg i sommeren 2007.

Her fikk Siri to sine to første sesonger som heltids håndballproff og med mye godt spill. Som veldig mange andre klubber rundt om ble økonomien dårligere og Esbjerg var i 2009 nødt til å gi slipp på sin etterhvert rutinerte bakspiller.
Siri som liker seg godt i Danmark fant fort en annen klubb. Og, nå spiller hun for Aalborg DH som i skrivende stund ligger på en 8.plass i den danske Guldbager-ligaen. Aalborg har også vært ute i europeiske kamper denne sesongen, så Siri har fått god matching mot blant annet både Krim og Hypo.

Bor alene
Siden Siri er 17.kvinne i troppen bor hun også på rom alene. Og, hun innrømmer at hun var spent på om hun kom til å stå litt utenfor alt og bli mye alene. Men, Siri kan trygt avkrefte at de bekymringene var ikke noe behov for å ha.

– Jeg var litt bekymra for å skulle bli litt alene, i og med at jeg skulle bo alene på rommet. Men, de andre jentene har tatt så godt vare på meg og jeg føler meg virkelig inkludert.

Under hvert mesterskap har håndballjentene samlingsstunder om kvelden, blant annet for å forsterke det gode miljøet. Og, under disse adventstundene er det også adventskalender som skal åpnes. I år hadde alle de andre jentene en overraskelse på lur.

– På den første adventstunden hadde alle jentene laget en helt egen kalender til meg, og da ble jeg litt rørt, kan Siri avsløre.

Er klar til å hoppe inn
Med kun 14 spillere helt friske har det vært helt nødvendig å ha med en spiller ekstra for å være fulltallig på trening. Siri Seglem trives i rollen som 17.spiller, selv om hun gjerne skulle ha spilt, og er her for å trene.

– Jeg er fullt ut innstilt på at det ikke blir noen kamper, men skulle det være nødvendig er jeg klar, forsikrer Siri Seglem handballmagasinet.no.

For selv om landslagssjefen, Thorir Hergeirrson, bedyrer at trenerteamet skal bruke Tonje Larsen og Kristine Lunde Borgersen på full gass når det er fornuftig, kan det hende det blir nødvendig å bruke Siri Seglem.

– Siri er med på å løfte nivået på treningene og vi er glade for å ha henne her, kan landslagssjefen fortelle.

For Siri er det første gang hun er med i mesterskap og det er god erfaring å dra med seg inn mot neste mesterskap som er på hjemmebane. Og, selv om det skal spilles ferdig i VM først så er Siri klar på at hun vil være med som spiller når det arrangeres på hjemmebane i 2010.

Fakta om Siri Seglem:
Født – 30.mars 1983
Landslagskarriere: 16 kamper / 28 mål
Klubb: Aalborg DH
Tidligere klubber: Bryne HK, Levanger HK, Team Esbjerg (DK)

To Top
X