Hovedsak

Sikret to viktige poeng mot Ungarn

Onsdagens kamp mot Ungarn ble en tett og spennende affære. Ungarerne ga de norske håndballjentene kamp i tre kvarter før Norge for alvor festet grepet og sikret seier og to viktige poeng.

Thorir Hergeirsson toppet laget med både Kristine Lunde Borgersen og Tonje larsen på banen fra start. Tonje Larsen spilte riktignok kun forsvar, og byttet med Ida Alstad fra start.
Det var imidlertid ikke nok da slurv og bomskudd gjorde at Ungan hang godt med og fikk med seg 11-11 inn til pause.

– Vi visste at vi møtte et godt lag, og vi spiller ujevnt, sier landslagssjefen etter kamp.

Som i de foregående kampene bedre ting seg i andre omgang. Etter et kvarters spill begynner ungarerne å bli trette og de norske får bedre kontroll på kontringene.

Mye av æren for at det blir seier i dag skal Katrine Lunde Haraldsen og det norske forsvaret ha. For det ble kjempet hardt i begge ender i banen i dag.

I angrep hadde både Marit Malm Freafjord og Heidi Løke tre ungarere hengende over seg med en gang ballen ble spilt i retning av dem.

– Det er alltid gøy å «slåss» , forteller Heidi Løke og forsikrer oss om at hun ikke er en slåsskjempe andre steder enn håndballbanen.

Tøff kamp mot Romania
Og, imorgen kan det bli enda mere slåssing for Heidi Løke og hennes lagkamerater. Romania er et både bedre og mer fysisk lag enn Ungarn. Både landslagssjefen og Heidi Løke er klare på at skal de vinne i morgen må de stoppe Romanias linjespillere.

– Det blir en tøff kamp i morgen. Romania har to gode linjespiller som må stoppes, svarer Løke på spørsmål om hvordan Romania skal beseires.

Landslagssjefen er klar på at et av Romanias farligste våpen i Ionela Stanca skal stoppes. Og, løsningen er enkel;

– Jeg mener linjespillere er best med ballen. Så sier jeg ikke mer, smiler Hergeirsson.

Romanias to «skandinaviske» spillere Carmen Amarei og Cristina Varzaru er klare på at de må stoppe Norges kontringer og score i alle angrep de får sjansen på skal de vinne kampen.

KAMPFAKTA:
Ungarn – Norge
Resultat: 19 – 25 (11 – 11)

Ungarn

Norge
Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde Haraldsen, Marit Malm Frafjord, Heidi Løke, Tonje Nøstvold, Linn Kristin Riegelhuth, Kari Mette Johansen, Camilla Herrem, Tine Stange, Tonje Larsen, Anja Edin, Karoline Dyhre Breivang, Ida Alstad, Kristine Lunde Borgersen

To Top
X