Norsk håndball

Serieleder Haslum med storseier over Herulf

Banens beste mot Herulf Moss, Sebastian Barthold
Banens beste mot Herulf Moss, Sebastian Barthold

Sebastian Barthold satte 11 mål mot Herulf Moss og ble kåret til banens beste | Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

Det var Herulf Moss som startet best i lørdagens kamp mot Haslum i Nadderudhallen lørdag ettermiddag. Herulf lå på nest siste plass i Postenligaen før kampen, med et poeng opp til BSK/NIF, så det var et Herulflag på poengjakt som hadde tatt turen til Bærum.

Herulf sparket trenerduoen Jauert/Fransson før forrige seriekamp og vant over Sandefjord etter trenerbyttet. Haslums trener Tom-Eirik Skarpsno var før kampstart spent på om byttet ville gi en vedvarende effekt også i kampen mot Haslum.

Haslum ledet serien med samme poengsum som Elverum, men med et plussmål mer. Haslum håper på seriefinale i sesongens siste kamp mot Elverum og har ikke råd til å tape poeng i de gjenstående fire kampene før toppmøtet.

Heldige i angrep
Etter en god start og litt hell klarte Herulf Moss å skaffe seg en liten luke ned til Haslum før det hadde gått tolv minutter av første omgang. Herulf var dyktige til å utnytte angrepene og scoret flere ganger med passivttegnet oppe. På det meste ledet Mossingene med fire mål før Haslum våknet og tok grep om kampen.

Haslum gikk fra 4-8 til 20-12 de neste femten minuttene, mye taket være storspill av Sebastian Barthold. Barthold satte seks mål i første omgang og utnyttet sjansene som bydde seg på venstre kant med overbevisende presisjon. Haslum kunne gå til pause med solid ledelse på stillingen 22-14.

Flere meldte seg på
I andre omgang kontrollerte Haslum kampen hele veien, på det meste ledet de med tretten mål. Herulf tok litt innpå mot slutten, men Haslum hadde full kontroll på kampen denne lørdagen. Sebastian Barthold fortsatte storspillet og endte til slutt på 11 mål i kampen, noe som også resulterte i at han ble kåret til banens beste spiller.

I en kamp hvor mange tok ansvar, meldte også Anders Braskerud seg på og scoret tre mål mot Herulf. For Herulf Moss var det lagets toppscorer i Postenligaen, Joakim Patriksson, som ble kåret til lagets beste. Patriksson endte på ni mål i kampen.

Mange utspill til kantene
Banens beste, Sebastian Barthold, var godt fornøyd med uttelling, utspill og kontringer i kampen.

– I dag var det morro når vi får satt forsvaret og kjørt etter og vi får masse sjanser. Kantene får masse utspill i dag og da blir det mye skudd og forhåpentligvis sånn som i dag, mye mål. Vi er litt udyktige og litt uheldige til å begynne med. De åtte første forsvarene så er vi litt ute av sonen også går skuddene der keeperen er og da får vi ikke de kontringene vi vil ha. Når vi får justert på det så får vi kontringene, også får vi målene og da blir det store sifre.

Selv om Haslum spilte en god kamp angrepsmessig, slapp de inn 32 mål bakover.

– Det er ikke bra nok mot de her. Men sånn blir det på slutten når vi slapper av litt. Det skal ikke være sånn for det blir en dårlig følelse etter kampen at vi slipper inn så mye på slutten, men sånn blir det innimellom. Men vi hadde full kontroll, oppsummerte en fornøyd Sebastian Barthold etter kampen.

Kampfakta
Haslum – Herulf Moss
, Nadderudhallen
Resultat: 42-32(22-14)
Utvisninger: Haslum 2 x 2 min, Herulf 2 x 2 min.
Dommere: Steinar Martinsen og Slim Ben Tekaya

Haslum HK
Sebastian Barthold 11, Kent Robin Tønnesen 8, Anders Røe 6, Einar Riegelhuth Koren 5, Thomas Kristensen 4, Bård Egil Tobiassen 3, Anders Braskerud 3, Nicolay Hauge 1, Erlend Mamelund 1, Martin Gravdal Haldorsen, Marius Motrøen, Henrik Ruud Tovås, Trond Tjemsland.

HK Herulf Moss
Joakim Patriksson 9, Fredrik Josefsson 6, Ronald Putans 5, Stian Gabrielsen 4, Dimitar Plamenov Ivanov 3, Eirik Nordeng 2, Mihael Gorensek 1, Michael Eriksen Thon 1, Henrik Lundvall 1, Eirik Wentzel Jensen, Andrejs Kuzmins, Petter Nervik, Arya Sadeghi Nejad Talooki, Roy Kristensen.

To Top
X