EM 2012 Serbia

Serbisk seier i åpningskampen

Pionir Hall i Beograd kokte, stemningen var fantastisk og en nesten fullsatt hall kunne juble for Serbias første seier i årets EM. Det ble en kamp hvor Serbia aldri ble truet av Polen, hvor de mer eller mindre kontrollerte kampen fra avkast.

Serbias målvakt, Darko Stanic, gjorde en meget god kamp i kveld, til stor glede for et jublende hjemmepublikum.

Sterkt redusert mannskap
Polen, som tok en fjerdeplass i forrige EM, nådde aldri sitt tidligere nivå i sin åpningskamp her i Beograd. Før EM mistet Polen flere viktige spillere på grunn av skader, målvakten Slawomir Szmal, høyrebacken Marcib Lijewski, Tomasz Rosinski og Bartlomiej Tomczak er alle ute av troppen.

Serbia ledet på det meste med åtte mål, helt frem til stillingen 12-20. Polen klarte å ta litt innpå mot slutten av kampen, men det var ikke nok til å ta poeng. Åpningskampen endte til slutt 18-22, en velfortjent seier til Serbia.

Litt gammeldags kamp
Serbias trener var godt fornøyd etter kampen og takket Polen for fair play.

– Det var en gammeldags kamp, hvor vi får et resultat på 18-22, noe vi var vant til før i tiden. Vi var sterkt motivert for å vinne denne kampen, mente Serbias trener Veselin Vukovic.

Polens trener, Wenta Bogdan, var tydelig meget skuffet etter kampslutt.

– Serbia var bedre i 60 minutter. Vi scorer 18 mål og har 14 tekniske feil, da blir det veldig vanskelig, la Bogdan Wenta til.

KAMPFAKTA
Polen – Serbia
, Pionir Hall
Resultat: 18-22(7-11)
Utvisninger: Polen 2 x 2 min, Serbia 4 x 2 min

To Top
X