EM 2012 Serbia

Serbia vant både på banen og tribunen!

Foto: Bjørn Kenneth MuggerudPionir Arena i Beograd var fylt til randen i oppgjøret mellom Serbia og Danmark. Hjemmelaget og vertsnasjonen Serbia kunne spille foran en fullsatt hall med heltente Serbere, klare for å heie frem laget sitt til seier over Danmark.

Tett og tøft spill
Første omgang var tøff, med mye fysisk spill og hadde et forrykende tempo. Lagene fulgte hverandre tett, selv om Danmark hadde en liten tomålsledelse. Serbias målvakt, Darko Stanic, spilte en bra kamp mot Polen i åpningskampen og fortsatte storspillet også i denne første omgangen. Danmark kunne gå til pause med en liten luke på stillingen 12-10.

Pionir kokte
Andre omgang var ikke mindre stemningfull, det kokte i Pionir Arena. Serbia hadde utnyttet pausen godt og brukte ikke mange minuttene på å hente inn Danmarks forsprang. Den andre omgangen ble enda tettere enn den første. Mange fysiske spillere på begge lag gjorde dette til en hard kamp, med flere store og små skader.

Etter et par avgjørende redninger av Darko Stanic på tampen av omgangen, klarte Serbia til slutt å dra i land en tomålsseier, 24-22.

Ellevill jubel
Det ble elleville jubelscener og vanvittig stemning på tribunen når Serbia kunne konstantere å ha slått Danmark og dermed stå med fire poeng av fire mulige i gruppe A.

Skal nyte seieren

Serbias trener, Veselin Vukovic, var strålende fornøyd med seieren mot Danmark.

– Vi spilte en fantastisk andre omgang. Vi var nervøse i første omgang og spilte ikke godt nok forsvar. Vi bestemte oss i pausen for at vi skulle begynne å blokkere skuddene og stenge mer i forsvar. Stanic er en ypperlig målvakt på langskudd. Nå skal vi nyte kvelden!

Wilbek imponert over Serbias utvikling
Ulrik Wilbek roste Serbias målvakt, Darko Stanic, opp i skyene etter kampslutt.

– Serbia spilte veldig tålmodig, det var den største forskjellen nå og for to år siden, Serbia spiller mye smartere. Vi scorer for lite i andre omgang, Stanic vinner denne kampen. Han spilte fantastisk!

Ulrik Wilbek virket godt fornøyd med prestasjonen laget hans hadde denne kampen, men trekte fram noen punkter som kunne vært bedre.

– Forsvaret var bra, men vi var for dårlige offensivt. Vi får litt for mange utvisninger og spiller for mange perioder 5 mot 6.

Kampfakta
Serbia – Danmark
, Pionir Arena, Beograd
Resultat: 24 – 22 (10 – 12)
Utvisninger: Serbia 2 x 2 min, Danmark 4 x 2 min

Onsdag er det igjen kampdag for de norske håndballgutta, motstander er Island! Kampen vises på tv2 klokken 2000

To Top
X