EM 2012 Serbia

Serbia klare for finalen

I en omtrent fullstappet Beogradska Arena ble taket løftet av stemningen i hallen lenge før kampstart. Serbia var klart i overtall, det var meldt om at kun 400 Kroater hadde trosset advarslene om å komme til semifinalen.

Serbia hadde kun tapt poeng i to uavgjortkamper mot Slovakia og Tyskland, før de gikk på et tap mot Makedonia i den siste kampen i hovedrunden. I denne kampen var Serbia allerede klare for semifinale og sparte de beste spillerne til semifinalen mot Kroatia.

Kroatia hadde også hatt en grei vei mot semifinale, hvor de kun hadde et tapt mot Spania i hovedrunden.

I første omgang fulgte lagene hverandre helt jevnt gjennom hele omgangen. Serbia hadde en fullsatt hall i ryggen som støtte, men det ga dem ikke evnen til å rykke i fra mot et Kroatia som sto godt i mot i forsvar.

Darko Stanic stengte buret
I andre omgang fulgte lagene hverandre i ti minutter, før Serbia klartre å lage et lite forsprang, til øredøvende jubel fra tribunene. Resten av omgangen varet Serbia opp med fantastisk forsvarsspill og en levende mur i mål i form av målvakten Darko Stanic. Serbia holdt på ledelsen helt ut og vant med fire mål over Kroatia, kampen endte 26-22.

Serberne kunne juble over plass i finalen forran 20 000 tilskuere i Beogradska Arena.

Kampfakta
Serbia-Kroatia
, Beogradska Arena, Beograd
Resultat: 26-22(13-14)
Utvisninger: Serbia 3 x 2 min, Kroatia 2 x 2 min
Toppscorer Serbia: Momir Ilic, 8 mål
Toppscorer Kroatia: Marko Kopljar, 7 mål

To Top
X