EM 2012 Serbia

Serbia gruppevinnere i gruppe A

Daniel Valo spilte sin siste kamp for SlovakiaVertsnasjon Serbia var allerede klar for hovedrunden med fire poeng, før de møtte Slovakia torsdag kveld. I første omgang virket det som om kampen skulle avgjøres allerede her. Serbia hadde klart overtak på Slovakia gjennom hele omgangen og ledet på det meste med fem mål. Hjemmelaget kunne gå til pause med solid ledelse, på stillingen 13-6.

I andre omgang tok derimot Slovakia grep i forsvar. Litt etter litt tok de inn hele Serbias ledelse og de siste ti minuttene av kampen ble like jevn som de pleier. Slovakia satte inn en straffe 20 sekunder før slutt og sørget for uavgjort resultat i Beograd. Serbia var allerede klar for hovedrunden og siden Slovakia kun står med det ene poenget de tok i dag, er EM slutt for Zoltan Heisters menn.

Ønsket å vise seg fra en bedre side
Slovakias trener, Zoltan Heister, var glad for at de fikk vist seg frem fra enn litt annen side enn mot Polen.

– Vi ville visse supporterne våre at det laget de så mot Polen, ikke var Slovakia. Vi ville vise at vi var bedre og det klarte vi.

Slovakias spiller nummer 9, Daniel Valo, spilte sin siste landskamp for Slovakia og var fornøyd med utfallet.

– Det ble en grei kamp å avslutte med. Vi vinner ikke, men taper ikke heller. Akkurat nå er jeg 100% sikker på at dette var min siste landskamp, men man vet ikke hva som skjer i fremtiden. Kanskje får jeg lyst til å spille for Slovakia igjen, man skal aldri si aldri.

Serbias trener, Veselin Vukovic, brukte kampen som en trening for spillerne som ikke hadde fått så mye spilletid så langt i mesterskapet.

– I første omgang spiller vi seriøst, med de vanlige spillerne på banen. Vi hadde avtalt på forhånd at vi skulle benytte spillere som ikke hadde spilt så mye så langt i EM. På lørdag spiller vi en viktig kamp mot Tyskland, da spiller vi som normalt.

Kampfakta
Serbia-Slovakia
, Pionir Arena
Resultat: 21-21
Utvisninger: Serbia 5 x 2 min, Slovakia 3 x 2 min
Toppscorer Serbia: Rajko Prodanovic, 5 mål
Toppscorer Slovakia: Peter Kukucka, Lubomir Duris, Tomas Urban, alle 4 mål.

To Top
X