Landslag

Seier over Tyskland gir videre håp

jubel.jpgDe norske håndballgutta møtte søndag ettermiddag Tyskland i herrenes VM i Kroatia. Tyskland var store forhåndsfavoritter og de norske gutta mer eller mindre ute av VM etter å ha tatt med seg null poeng inn i mellomspillet.

Men, det skulle vise seg at det norske laget skulle gjøre alle spådommer til skamme. Norge tok med seg seieren, 25-24, og enda to poeng. Nå er det flere som ser muligheten for en semifinale hvis Danmark nå ikke klarer å ta med seg to poeng i kveldens kamp mot Makedonia.

Uansett er det en unik sjanse til å spille om en enda bedre plassering som har åpnet seg med denne seieren.

– Vi hadde med null poeng inn i sluttspillet og kunne spille med skuldrene nede. Og, får vi nå sjansen til en semifinaleplass skal vi ta den, kan Frank Løke fortelle handballmagasinet.no.

I hele kampen fulgte de to lagene hverandre tett og skiftet på å være i ledelse, men ingen av lagene klarte å dra i fra. Glitrende målvaktspill i begge ender gjorde det vanskelig å for begge lags skyttere å få hull på byllen. Noe som er tydelig når eksempelvis Erlend Mamelund kun treffer på ett av syv skudd utenfra. Kristian Kjelling setter kun tre av ni skudd fra distanse, men får allikevel syv fulltreffere på sine tretten avslutninger.

Stian Vatne og Johnny Jensen i midtforsvaret er omtrent som å skulle rive ned Berlinmuren på nytt, det er et langtekkelig og nesten umulig arbeide. De er med på å bidra sterkt til dagen seier mot Tyskland.

– Vi vinner på at vi spiller et meget godt forsvar i 60 minutter og har en god målvakt, oppsummerer Robert Hedin.

Teoretisk mulighet for finale
Det er nå en teoretisk mulighet for finale hvis Norge nå vinner mot Polen på tirsdag. Men, da må verken Serbia eller Danmark havne på 6 poeng, for da rykker vi ned på innbyrdes oppgjør.

Disse drømmene kan imidlertid knuses allerede i kveld når Danmark møter Makedonia, og de har litt å revansjere etter tapet for Polen i går.

Tyskland står nå med 5 poeng og var veldig usikre angående tirsdagens kamp mot Danmark. Med en del slitne og skadde spillere var det ikke stor optimisme å spore i den tyske leiren.

Før Danmarks kamp i kveld står både Danmark, Polen og Norge med 4 poeng.

Slik ting står nå er det Danmark sin kamp mot Makedonia som er nøkkelen for videre spill, og vi er sikre på at Robert Hedin vil følge denne med spenning.

To Top
X