Beachhandball

Seier mot Kroatia og tap mot Danmark i beach-vm

De norske beachjentene kom til hovedrunden under Beach-VM med to poeng og skulle onsdag kveld sikre seg en semifinale med seier over Kroatia og Danmark.

Først ut var Kroatia som viste seg fra sin bedre side og vant med ett poeng 15-14 i første periode.

De norske jentene tok seg sammen i andre periode og denne gangen var det det norske laget sin tur til å vinne med ett poeng, 19-18.
Dermed var det duket for en shoot-out som vil skrive seg inn i historiebøkene når det kommer til målvaktsspill. Ingrid Ødegård, Norges målvakt, stengte buret, stjal baller og gjorde livet surt for de kroatiske spillerne.

Fra opptur til bunnivå
Klokken 23.00 lokal tid ventet Danmark som måtte beseires for å sikre en semifinaleplass. Første periode ble en jevnspilt og tett kamp som vanlig mot det danske laget og til slutt var det Norge som tok første periode med knappe 12-10 på måltavlen.

Andre periode ble en sørgelig forestilling fra det norske laget som så ut til å ville kaste ballen mer vekk enn å skyte den i Danmarks mål etter at Danmarks målvakt, Hanne Frandsen, hadde vært på flere av de norske spillernes skudd.
De til vanlige så sikre norske spillerne så ut til å ha mistet all selvtillit og klarte kun å skaffe to poeng på en hel periode. Danmark tok perioden med 11-2 og det var klart for dagens andre shoot-out.

Selv med den gode shoot-out-forestillingen mot Kroatia bare timer unna klarte ikke de norske jentene å tukte Danmark og Hanne Frandsen. Danmark kunne juble for en sikker semifinaleplass etter å ha vunnet shoot-out 7-4.

Danmarks landslagssjef, Morten Holmen, var godt fornøyd med dagen etter seieren.

– Vi er veldig fornøyd med dagen etter å ha slått både de regjerende europamesterne Kroatia, og de regjerende verdensmestere Norge, konkluderte den danske landslagssjefen som i morgen skal lede sine jenter mot Brasil.

Norges landslagssjef, Eskil Berg Andreassen, var en skuffet mann etter tapet mot Danmark, men har nå fokus på torsdagens kamp mot Uruguay som i utgangspunktet skal være et svakere lag.

– Nå må vi ta poeng mot Uruguay for å sikre oss en semifinaleplass, og så må vi sette sjansene våre, noe vi ikke gjorde mot Danmark, oppsummerer landslagssjefen kort.

Med seier mot Uruguay vil Norge få en tredjeplass i gruppen og dermed møte taperen av Danmark og Brasil i semifinalen.

To Top
X