EM 2012 Serbia

Seier i åpningskampen for håndballjentene

De norske håndballjentene åpnet tirsdag EM i Serbia med kamp mot vertsnasjonen. Godt forberedt på både motstander og omgivelser var det et tent lag som entret banen i Beograd Arena.

Første omgang kom godt igang for det norske laget og man fikk igang Linn Jørum Sulland fra start som satte noen viktige mål. Men, så kom Norge inn i en periode hvor det ikke gikk deres vei, men igjen satt løsningen på benken.
Anja Edin kom inn og tok ansvar ved å sette trykk etter og noen kjappe scoringer gjorde at de norske håndballjentene igjen var i rute og kunne gå til pause med en relativ trygg fem måls ledelse, 17-12.

Etter pausen var det tydelig at det var Serbia som hadde fått mest ut av pausen. For det var serberne som banket inn de første målene og gjorde ledelse så liten at det til tider var litt for spennende.
Og, ikke minst da det minutter før slutt stod uavgjort på tavlen.

Igjen var det en spillesugen Anja Edin som ble sluppet inn på banen og var med på å bidra til at det norske laget tok en seier i åpningskampen, noe som ikke har vært en vane for det norske laget.

– Kokte litt. Da er det gøy å stå i slike kamper, og få tillit når det er jevnt, forteller Anja om sluttminuttene av det som til slutt ble et drama av en kamp.

Fikk en smell
I løpet av kampen ble det til tider spilt hardt, noe Heidi Løke fikk merke. Det var lagvenninne i Györ, Andrea Lekic, som delte ut en skikkelig kilevink som fikk nromalt sindige Løke til å bli forbannet.

– Fikk meg en virkelig trøkk der, da hadde jeg lyst å ta hun. Da var jeg sinna, men sånn er det å være strekspiller, forteller Heidi Løke.

KAMPFAKTA
Norge – Serbia
, Beograd Arena
Resultat: 28-26 (17-12)
Utvisninger: NOR 4 x 2 min, SRB 5 x 2 min
Dommere: Andreu Lorente Marin og Ignacio Serradilla Garcia, Spania
Tilskuere: 5000

Norge

Karoline Næss, Stine Bredal Oftedal, Ida Alstad (4), Heidi Løke (4), Karoline Dyhre Breivang (1), Kristine Lunde Borgersen, Anja Edin (4), Silje Solberg, Marit Malm Frafjord (1), Ida Bjørndalen, Linn Jørum Sulland (3), Katrine Lunde, Linn-Kristin Riegelhuth Koren (8), Linn Gosse, Maja Jakobsen, Camilla Herrem (3)

Serbia

Katarina Krpez, Jelena Popovic, Andrea Lekic (6), Sanja Damnjanovic (3), Jelena Eric (1), Jovana Risovic, Sanja Rajovic (1), Sladana Pop-Lazic (2), Svetlana Ognjenovic (9), Biljana Filipovic (1), Katarina Tomasevic, Jelena Nisavic (1), Ivana Milosevic, Jovana Stoilkovic, Kristina Liscevic, Marina Dmitrovic (2)

To Top
X