Landslag

Søta bror vant med fem mot Norge

De norske håndballgutta tapte den tredje og siste kampen i Supercup søndag formiddag, men er allikvel fornøyd med gjennomføring.

De norske håndballgutta kom ut fra startblokken i et godt tempo og tok tidlig en god ledelse mot svenskene søndag formiddag.

I et tempo de norske gutta ikke hadde vist tidligere i turneringen gikk de fra 3-0 til 8-3. Men, som vi har sett før varierer de spillet stort og mye av grunnen er om Erlend Mamelund er på banen eller ikke.

De neste minuttene går det svenskenes vei og de spiser seg hurtig opp til 9-9, og med to straffebom de neste minuttene fra nrosk side ble det vanskelig å la være å gi fra seg ledelsen til svenskene.  Svenskene går hurtig opp til en firemåls ledelse 14-10 før nordmennene får et par lette mål på kontring ved Bjarte Myrhol.

Med 12-15 til pause var det fortsatt kontakt med svenskene.

Etter pause var det jevnt spill det første kvarteret med et lite overtak fra Norges side. De norske gutta spiser opp ledelsen og kommer seg opp på uavgjort, 23-23.

De norske håndballgutta sliter tydelig med svenskenes 5-1 forsvar. Nordmennene mister initativet i kampen og svenskene seiler i fra til en 30-25 seier.

Søndagens resultat mot svenskene er et greit resultat hvis man ser litt bak sluttresultatet. De norske gutta brenner fire straffer, mangler omtrent hele førstesekseren av de som normalt spiller på landslaget og det er fremdeles snaue tre måneder til EM.

Med de rutinerte tilbake på parketten vil Norge fremstå som et annet lag enn det som spilte Supercup i Tyskland.

KAMPFAKTA:
Norge – Sverige, Supercup, Tyskland
Resultat: 25-30 (12-15)

Toppscorer Norge: Erlend Mamelund (5)

To Top
X