Landslag

Russland blir en tøff motstander

I morgen fredag venter Russland som semifinalemotstander mot Norge under finalerunden i Nanjing, Kina. Et Russland som er vesentlig forsterket i forhold til det laget som de norske jentene fikk testet seg mot under Møbelringen Cup like før VM.

De har fått på plass mer rutinerte spillere og noen bedre spillere. Det eneste stedet russerne er svekket er på linjespillerplassen. I tillegg virker det som om Postnova har truffet formen og bidrar sterkt i det russiske laget.

Skal det norske laget ta seg til finale må det meste klaffe og man kan ikke slippe russerne foran seg med syv åtte mål slik man gjorde mot Spania. Får Russland et slikt forsprang er løpet kjørt.

To spenningsmomenter
De to spenningsmomentene som ligger nå er om Kristine Lunde Borgersen kommer inn i troppen igjen og deltar i semifinalen, og om Tonje Larsen får mer spilletid fremover på banen.

For å ta det siste først, er det ingen tvil om at Tonje Larsen har veldig lyst til å spiller fremover på banen, og lurer til seg noen sekunder med angrepsspill innimellom. Men, vi må si oss enig med landslagssjefen at det vil være mest fornuftig å se Tonje Larsen 100% i forsvar og at hun er med i oppspills-og ankomstfasen på kontra. Det er der Norge kan prestere og vinne kampene.

– Jeg har lyst til å spille angrep, men det nok mest fornuftig være forsiktig så knærne holder. Det sliter veldig i hoppene og fintene.

Tonje Larsen forteller videre at hun er klar for å kjempe om enda en seier mor russerne.

– Det blir en tøff og jevn kamp, hvor to veldig like lag møter hverandre. Vi skal spille godt forsvar og kjøre våre kontringer, sier Norge og Larviks forsvarsdronning Tonje Larsen til handballmagasinet.no før hun setter kursen for kamparenaen og en treningsøkt med resten av de norske jentene.

Kristine Lunde Borgersen spiller høyst sannsynlig semifinalen fredag kveld lokal tid i Nanjing. Dette er etter vår oppfatning det mest sannsynlige utfallet av dagens tester og evalueringer på treningen som jentene nå avholder.

I snakk med Ida Alstad før avreise til formiddagstreningen tolker vi det også dithen at hun regner med at Kristine Lunde Borgersen spiller.

– Jeg regner med mindre spilletid når Kristine og Tonje er med, jeg har i alle fall ikke vært med på at en debutant får et så stort ansvar i en semifinale før. Men, jeg skal bidra med det jeg kan når jeg får slippe inn på banen, kan den unge trønderen fortelle oss etter å ha fått mye tillit av landslagssjefen i de foregående kampene.

To Top
X