Norsk håndball

Rundens prestasjon kom på «Høgda»

Onsdag kveld var det fullt opp med kamper over det ganske land i Postenligaen på både herre og kvinnesiden.

På kvinnesiden ble det forventede seire til både Byåsen og Larvik som fremdeles topper tabellen. Det skiller kun ett poeng mellom de to topplagene og selv om Njård ledet en liten stund mot Larvik i dagens kamp er det foreløpig tvilsomt at serielederen gir fra seg poeng i Postenligaen denne sesongen.

Bergenslaget Tertnes har slitt litt i de foregående kampene, men i dag kom det en etterlengtet seier på hjemmebane mot gjestene fra Stabæk.

– Dette var sinnssykt deilig. Det begynte å bli kjedelig å tape så mange kamper, sier Tertnes-spiller Stine Lund Andreassen til bt.no etter den jevne kampen.

Et annet lag som sliter om dagen er Vipers Kristiansand. Onsdag kveld gikk de på sitt sjette tap da de tok imot Nordstrand i Karusshallen.

– Jeg tror det bare er spørsmål om tid før det snur for Vipers. De spiller et veldig smart forsvarssystem som mange får problemer mot, men det gjorde heldigvis ikke vi, sier Nordstrand-trener Jens Steffensen til fvn.no.

I Levanger var det et redusert Storhamar som møtte opp. Med både Anja Edin og Duda ute var det et optimistisk Levanger som så en mulighet til å ta poeng. Men, som i de fire siste kampene måtte Levanger gi tapt mot medaljekandidat Storhamar.

Enda en sterk seier på høgda
Igjen viste BSK/NIF-OSLO S at de er en vanskelig motstander på hjemmebane. Onsdag var det Fyllingen som fikk gjennomgå i Nordstranshallen.

– Vi har bra moral og alle samarbeider bra. Vi er et lag som sliter sammen for at vi skal vinne. Her i Nordstrandhallen er vi skikkelig gode,sier hjemmelagets Fredrik Lundgren til Nordstrand Blad.

Et annet godt hjemmelag er Follo som hadde Sandefjord på besøk i Langhushallen. Og, igjen ble det en hjemmeseier i en spennende kamp i følge rapportene.

– Vi bommer en del mot slutten, og derfor blir det unødvendig spennende, sier Magnus Jøndal etter at Follo HK har beseiret Sandefjord med 29-27 i Langhushallen til Østlandets Blad.

Selv om det ene av Postenligaens Sandefjordslag ikke tok poeng, gikk det en del enklere for Runar som tok i mot Haugaland. Selv uten Christoffer Rambo og Peder Trevland i lagoppstillingen ble det til slutt en syv måls seier til Sandefjordslaget.

De uovervinnelige
Både Drammen HK og Elverum har tilgode å gi fra seg poeng i Postenligaen denne sesongen. Etter onsdagens runde står begge med ti poeng på fem kamper.

Elverum hadde langveisfarende Bodø på besøk og skulle ha en grei kamp på papiret. Selv om Elverum igjen surrer det litt til for seg selv med varierende spill ble det til slutt en komfortabel seks måls seier. Mye av grunnen var igjen det unge talentet Steffen Stegavik med sine totalt elleve nettkjenninger.

ONSDAGENS RESULTATER:
POSTENLIGAEN HERRER
Haslum HK – Drammen    26-27
Follo – Sandefjord    29-27
Bækkelaget – Fyllingen    34-25
Runar – Haugaland    31-24
Elverum – Bodø HK    33-27

POSTENLIGAEN KVINNER
Byåsen – Gjøvik Og Vardal    34-21
Tertnes – Stabæk    26-23
Levanger – Storhamar    25-34
Våg – Nordstrand    22-27
Njård – Larvik    28-34

To Top
X