Internasjonal håndball

Rostov Don vant tribunen – Vipers vant på banen

Vipers Kristiansand er i Russland for å spille dobbeltkamp mot Rostov Don. I og med dette er eneste mulighet for å få gjennomført både hjemme- og bortekamp, så ble det slik at man spilte begge kamper på bortebane. Men, det skjedde ikke uten litt småkrangling utenfor banen. Russerne synes Vipers var for kravstore i sine ønsker rundt kampen, og det ble litt offentlig diskusjon rundt dette.

I det store og det hele gikk det blant annet ut på om man skulle spille den ene kampen uten tilskuere, noe russerne synes var uholdbart. Vipers mente imidlertid dette ville gi litt mer hjemmebanefordel.

Vipers med solid ledelse til pause

Begge lag gikk ut i et høyt tempo og innen det var gått tre minutter hadde begge lag nettet to ganger hver. Vipers mistet imidlertid litt moment etter sitt tredje mål og Rostov Don kunne få en liten luke før Vipers igjen fant farten.

Med en god Katrine Lunde i mål og godt driv fremover klarte Vipers Kristiansand å gå til pause med en syv måls ledelse, 19-12.

Godt utgangspunkt før returmøtet

Andre omgang svingte litt mer for Vipers. Opp på en ti måls ledelse som litt senere ble spist opp til kun fire fem mål i ledelse. Mye av dette skyldtes gode taktiske disposisjoner fra det russiske laget som la om til en mer offensiv forsvarsformasjon. Dette skulle imidlertid ikke holde for et Vipers Kristiansand som viste at de virkelig vil til Final 4 og spille om medaljer i Champions League.

Med en seier på syv mål til sist, har Vipers et godt utgangspunkt før returmøtet allerede dagen etter.

Vipers Kristiansand – Rostov Don, EHF Champions League
Resultat: 34-27 (19-12)

To Top
X