Landslag

Robert Hedin: Må heve oss mot Danmark

I tirsdagens kamp under hoverunden i EM er det meget viktige poeng som står på spill for både de norske håndballherrene og det danske laget som viste styrke i kampen mot Russland mandag.

De «danske drenge» reiste seg etter å ha sluppet seg litt ned i det innledende gruppespillet.

– Vi hadde en god kamp mot Serbia, så en som ikke var så god mot Island. I dag var vi gode det meste av kampen, sa Ulrik Wilbæk rett etter seieren over Russland mandag kveld.

Både Robert Hedin og Ulrik Wilbæk er enige om to ting. Det er en viktig kamp, og de kjenner hverandre godt.

I kampen mot Russland brukte Wilbæk Niklas Landin i stedet for Kasper Hvidt i mål, noe som viste seg som en smart og viktig beslutning. En målvakt som russerne ikke kjente så godt fra før. I kampen mot Norge tror vi ikke Ulrik Wilbæk bruker dette trekket.
Antagligvis vil det være viktigere å bruke Kasper Hvidt som kjenner de norske skytterne godt fra før, men vi ser ikke bort fra at Landin kommer inn på et tidspunkt.

Robert Hedin gjør ingen endringer i startoppstillingen fra mandagens kamp mot Østerrike.

– Det handler om å heve seg et par knepp, sier landslagssjefen til Handballmagasinet.no timer før kamp.

Viktige poeng
Før kveldens kamper står både Danmark, Island og Norge med fire poeng hver og det kan bli altavgjørende med en seier for alle tre lag i dag. Alle lag har en målforskjell på +5 mål, men Norge har vist seg å være både det laget som slipper inn færrest mål og scorer færrest mål.

At Norge ikke setter flere baller i mål kan bli skjebnesvangert når regnskapet skal gjøres opp, for så tett og jevnt er det. Hvis Norge ikke hever seg og setter ballene i dag kan det være Norges exit fra EM som blir avgjort i kveldens kamp.

To Top
X