Landslag

Robert Hedin: -Jeg vil ha en medalje

Robert Hedin

Robert Hedin går inn i sitt tredje mesterskap med de norske håndballherrene når Norge åpner mot Japan fredag.

I dette mesterskapet håper han på en semifinale, hvis alt går Norges vei. Dette innbefatter blant annet å plukke med seg poeng fra den innledende gruppen. Med to poeng, eller helst fire, kan semifinaleplassen være innen rekkevidde for Robert Hedin og håndballgutta.

Personlig mål

Robert Hedin har skapet fullt av medaljer fra spill med det svenske landslaget.

Gullmedalje fra EM 1994, sølvmedaljer fra OL i 1992 og 1996 og VM i 1997, samt bronsemedaljer fra VM i 1993 og 1995.

Og, nå er han på jakt etter en ny medalje. Men, denne gangen som trener.

– Jeg vil ha en medalje og så vil jeg til OL, men om det går an å innfris vet jeg ikke. Men, det er mine mål i alle fall, forteller Robert Hedin til Handballmagasinet.no på spørsmål om hva som er hans personlige mål som landslagstrener.

Om det blir i dette VM er ikke så sikkert, for Robert Hedin er ikka bare konkurransemann, han er også en reflektert realist oppe i det hele.

Norge er tippet som nummer ni i VM blant de 160 mest brukte bookmakerne i verden. Og, Robert Hedin er enig i at det er en realistisk vurdering av Norge.

– Det er den realistiske vurderingen av Norge internasjonalt, den skiller seg fra den norske oppfatningen og jeg tror det er mer realitet i det.

Små marginer

Det er ikke bare å spasere gjennom VM for herrer. Her er det millimetermarginer som gjelder og skal Robert Hedins menn gå hele veien frem til semifinale som er målet, så må man ha millimeterne på sin side.

– Det er bra motstand, det er millimetere som kommer til å avgjøre.

Og, foreløpig er Norge et lite knepp bak de beste.

– De beste ligger et par hakk foran oss, konkluderer Robert Hedin med som da blant annet tenker på Kroatia som han tror tar VM-gullet.

To Top
X