Hovedsak

POSTENLIGAEN KVINNER: Slik tipper vi tabellen

Vi tror ikke de to øverste lagene er å rikke på hvis det ikke skjer noe uventet i forhold til skader eller andre forhold som kan spille inn på det sportslige utgangspunktet. Både Byåsen og Larvik er så solide at det er vanskelig å ta fra dem sine lederposisjoner innen norsk håndball.

Det som imidlertid er godt å se er at det gror godt i norsk håndball og at etterveksten er god, men det er fremdeles et lite stykke opp til de «store».

1.plass – Larvik
Har mistet Linn Kristin Riegelhuth til Danmark, men erstattet henne med Nora Mørk og Linn Sulland.
Vi tror spesielt Nora Mørk kommer til å fylle skoene til «Linka» på en ordentlig måte.
Har slitt litt med skader på flere av de sentrale i oppkjøringen, men de er nok på banen når det begynner å dra seg til med kampene mot Byåsen.
Vi tror det blir gull på Vestfoldlaget igjen, mye på grunn av den rutinen og vinnerkulturen som er bygget inn i troppen.
Årets profiler: Tonje Larsen og Nora Mørk.

2.plass – Byåsen
Har mistet Marte Snoroeggen (gravid), men fått inn Gjerpenduoen Raja Toumi og Iva Zamorska. I tillegg er lillesøster Gøril Snoroeggen tilbake fra skulderskade.
Også skal man legge merke til stortalentet Marie Henriksen (16 år) fra lokalklubben Trond.
Byåsen har større bredde enn noen gang og alt ligger til rette for en tett tittelkamp denne sesongen. Men, vi tror det kun blir sølv på trønderne denne sesongen også.
Årets profiler: Marit Malm Frafjord og Camilla Herrem.

3.plass – Storhamar
Har imponert i oppkjøringen. Og på hjemmebane kan kanskje Hamarjentene utfordre de to topplagene på en ekstra god dag.
De mangler nok stabiliteten og et bedre forsvarsspill for å utfordre tetduoen. Vi spår en reprise av debutsesongen for de gule.
Den polske stjernespilleren Duda ventes tilbake fra kneskade i oktober.
Mye tyder også på at Anja Edin vil få sin beste sesong.
Årets profiler: Betina Riegelhuth og Anja Edin.

4.plass – Tertnes
Mistet rutinerte og viktige Mette Davidsen i tillegg til forsvarssjefen Kari Lindøe. Ffått inn Sissel Nygård Pedersen (Spania), Linn Gosse (Stabæk) og Marianne Rokne (Danmark). De 2 sistnevnte sliter med skader. Gosse er ute i 6 uker, mens Rokne kan miste halve sesongen.
Blir nok et hurtigere lag enn forrige sesong, men vi tror de kommer til å slite mer forsvarsmessig. Er nok avhengig av å få med Rokne for å utfordre lagene over.
Årets profiler: Stine Lund Andreassen og Linn Gosse

5.plass – Nordstrand
Har et veldig ungt lag med rutine i Else Marthe Sørlie Lybekk og Arnhild Holmlimo. Har svingt mye i prestasjonene i oppkjøringen og kommer helt sikkert til å gjøre det gjennom sesongen også.
Har innledet et samarbeid med Bækkelaget som blir veldig spennende og viktig for å skape et topplag i Oslo på sikt. Kommer til å være et kontringslag med Suvdal, Mordal og Kurtovic i spissen. Også spennende med ny dansk trener, Jens Steffensen som sist sesong trente Skive i dansk 1.divisjon.
Årets profiler: Else Marthe Sørlie Lybekk og Lillann Eeg Kjærnsmo.

6.plass – Vipers Kristiansand
Imponerte i sluttspillet forrige sesong med finaletap mot Larvik.
Har styrket bredden i stallen før sesongen og spesielt Veronica Kristiansen (Mjøndalen) skal man se veldig opp for! Kommer til å vinne mange kamper også denne sesongen på sitt tøffe 3-2-1 forsvar.
På hjemmebane kan de skape problemer for alle bak Larvik og Byåsen. For å kjempe om bronsemedaljer må nok angrepsspillet forbedres.
Årets profiler- Veronica Kristiansen og Ingunn Birkeland.

7.plass – Levanger
Hadde en tøff sesong i fjor og holdt plassen gjennom kvalifiseringsseier mot Sola. Var mye støy rundt den italienske treneren og nå skal en islending styre skuta i Levanger.
Vi tror de får en bedre sesong enn i fjor og særlig på hjemmebane vil de være tøffe.
Sara Andersson ga seg egentlig etter forrige sesong, men ombestemte seg etter noen måneder. Det kan nok være viktig for klubben. I tillegg har landslagsaktuelle June Andenæs utviklet seg til å bli en sentral brikke.
Årets profiler: Sara Andersson og June Andenæs.

8.plass – Njård
Holdt seg greit i sin debutsesong i eliten. Har mistet Nora Mørk til Larvik i tillegg til begge målvaktene. Har fått inn Alma Hasanic (Nordstrand) og Ingvild Flovik (Stabæk) som blir sentrale.
Har ikke imponert i oppkjøringen. Har særlig slitt med det offensive spillet. Vi tror de tar siste plassen i sluttspillet.
Årets profiler: Alma Hasanic og Mari Loe.

9.plass – Stabæk
Har mistet hele førsteoppstillingen de siste 2 årene. Står nå igjen med et veldig ungt, men talentfullt lag.
Takket være god jobbing på yngresiden i samarbeidsklubben Helset de siste årene tror vi de holder plassen.
Svingt også veldig i oppkjøringen, men imponerte stort i NM kampen mot Skrim (33-17). Vi tror Stine Bredal Oftedal kommer til å bli en atraksjon i årets eliteserie og en kommende A-landslagsspiller!
Årets profiler: Stine Bredal Oftedal og Karoline Næss.

10.plass – Gjøvik/Vardal
Rykket opp forrige sesong. Slitt med å få på plass forsterkninger. Tone Wøllner (Toten) og danske Pernille Knudsen har kommet inn.
Vi tror Gjøvik/Vardal må spille kvalifisering og holder plassen gjennom det. Mye på grunn av et entusiastisk hjemmepublikum i Tranberghallen.
Tone Wøllner var solid sist gang hun var i Gjøvik (06/07 sesongen) og kommer til å bli en veldig viktig sisteskanse.
Årets profiler: Senka Buljan og Tone Wøllner.

11.plass – Selbu
Har vært et jojo-lag de siste 10 årene og vi tror betegnelsen fortsetter. Er nyopprykket og fått på plass mange nye spillere.
Vi tror de mangler en eller to klassespillere i troppen som må til for å holde plassen. Har fått spillere som Nina Stokland og Marita Hegren fra Byåsen samt Guro Rundbråten (Mjøndalen).
Vi tror det ikke holder selv om det helt sikkert ikke blir lett å komme opp til Selbu for å møte «Selbudrekin».
Årets profiler: Marta Tomac og Guro Rundbråten.

12.plass – Gjerpen
Har slitt enormt økonomisk og mistet nesten hele spillerstallen fra i fjor samt at de må starte med minus 3 poeng. Dette tror vi blir for vanskelig for den gamle storheten fra Skien.
Spillere som Janne Grimholt, Trine Bråten og Jeanette Svele er igjen, men vi tror ikke det holder.
Et nytt styre og en bedre organsisasjon er dannet, så vi tror Gjerpen kommer fort tilbake til den øverste divisjonen ved et eventuelt nedrykk.
Årets profiler: Janne Grimholt og Trine Bråten.

To Top
X