Hovedsak

POSTENLIGAEN HERRER: slik tipper vi tabellen

Vi gjør som vi gjorde med Postenligaen kvinner og tar sats på å tippe tabellen for Postenligaen herrer.

1.plass –  Elverum
Hele Elverum har ventet på gull i mange år. Vi tror tiden er kommet i år. Har den bredeste og beste troppen i Postenligaen. De beste supporterne som reiser land og strand rundt for å støtte sine helter.
I tillegg skal Christian Berge denne sesongen kun konsentrere seg om å være trener. Det tror vi er en fordel. Har beholdt hele troppen fra i fjor og ungått skader i oppkjøringen.
Årets profiler: Lars Nordberg og Morten Nergaard

2.plass – Drammen
Det var veldig mye støy i klubben forrige sesong både sportslig og organisasjonsmessig.
Marinko Kurtovic har kommet inn for å bygge opp et nytt lag. Fått inn blant annet playmakeren Marcus Litborn fra Sverige og publikumshelten Jan Richard «Jani» Lislerud Hansen tilbake fra Tyskland.
Espen Lie Hansen skadefri og en solid skytter som komer til å lage trøbbel for mange. Vi tror det blir sølv på Drammenserne.
Årets profiler: Jan Richard «Jani» Lislerud Hansen og Espen Lie Hansen.

3.plass – Fyllingen
Fjorårets seriemester kvalifiserte seg nylig for Champions League. Utrolig imponerende og moro for norsk håndball. Den belastningen som ti ekstra kamper gir, tror vi er en av hovedgrunnene til at det ikke blir gull i Bergen denne sesongen.
Har mistet viktige Thomas Drange og Henrik Grøneng Nilsen, så stallen er ikke veldig bred. Det kommer de til å merke. Mange unge kommer bakfra som nylig landslagsuttatte Thorbjørn Aamelfot.
Årets profiler: Magnus Dahl og Svend Magnus Pettersen

4.plass –  Haslum
Unggutta fra Bærum gjorde en solid sesong i fjor med sølv i serien og gull i sluttspillet. Hadde mange marginer med seg forrige sesong og har nå mistet forrige sesongs beste spiller i Postenligaen, Einar Sand Koren. Det kommer de til å merke.
Unggutta har blitt ett år eldre og de har seriens beste keeperduo i Henrik Ruud Tovås og Trond Tjemsland. Så de kommer til å være med i toppen, men vi tror de havner utenfor medalje.
Årets Profiler: Henrik Westgård og Henrik Ruud Tovås.

5.plass – Runar
Ny sterk trenerduo i Vidar Gjesdal og Bård Tonning. Fått inn blant annet målvakt Fredrik Andersson fra Stavanger og Rune Skytøen fra samarbeidsklubben Nøtterøy.
Også Runar har en tynn stall, men kan spise kirsebær med de beste på en god dag. Vi tror de blir veldig avhengig av at sidebackene Peder Trevland og Christoffer Rambo gjør en god sesong.
Årets profiler: Jac Karlsson og Christoffer Rambo

6.plass – Stord
Avsluttet forrige sesong strålende med sølv i sluttspillet som belønning. Fått ny trener i Mika Nurmi. Er et fysisk rutinert lag som er utrolig dyktige til å få kampene inn i sitt spor.
Rutinerte Didrik Launes som kom inn som en redningsmann midt i forrige sesong og blir med videre. Det samme gjør viktige Rune Skjærvold. Vi tror Stordlaget kommer til å svinge mye, men de har kapasitet til å slå alle.
Årets profiler: Rune Skjærvold og Didrik Launes

7.plass – Øyestad
Den nyopprykkede Arendalskubben med dyktige Leif Gautestad som trener satser stort. Med budsjett på 7 millioner har de ambisjoner om spill i Europa innen 3 år.
Var nære på å hente Frank Løke hjem, og det sier litt om satsingen. Har hentet erfarne spillere som Andreas Kjølner Hansen fra Sandefjord og Håvard Augensen fra Drammen. I tillegg tar den gamle ringreven Preben Vildalen en sesong til.
I tillegg er Knut Martin Johnsen skadefri og moden for en toppsesong. Vi tror det blir vanskelig for alle lag å komme til Nedeneshallen. Der blir det garantert folksomt fordi Arendal by er sulteforet på toppidrett.
Årets profiler: Knut Martin Johnsen og Andreas Kjølner Hansen

8.plass – Follo
Ny trener i Jan Ivar Lorentzen. Han får med seg stammen fra fjorårets tropp i tillegg er de forsterket med playmakeren Kyrre Johannesen fra Bodø og Eldin Hajdarovic fra Drammen.
Kyrre blir utrolig viktig for laget og mye ansvar faller på hans skuldre. Utrolig entusiasme i Follodistriktet og de hadde nesten 800 tilskuere i snitt forrige sesong. Så det er ikke lett å ta poeng i Langhushallen. Det fikk blant annet fjorårets seriemestre Fyllingen erfare. Vi tror de tar den siste sluttspillplassen.
Årets profiler: Kyrre Johannesen og Magnus Jøndal

9.plass – Bækkelaget
Samarbeidslaget på «Høgda» BSK/NIF er tilbake i Postenligaen som eneste lag fra Oslo.
De vant 1. divisjon med 6 poeng forrige sesong og har beholdt hele stammen, og i tillegg forsterket med den solide målvakten Emil Jungmann og Anders Tverdal fra Drammen.
Veldig mange unge talenter i tillegg til en stor entusiasme rundt laget tror vi holder til fornyet kontrakt.
Årets profiler: Emil Jungmann og Johannes Hippe

10.plass – Haugaland
Fått ny trener i svenske Krister Lindgren. Han sliter med en veldig tynn stall. Utrolig sårbare for eventuelle skader. Har slitt med lite kontinuitet i spillerstallen. Veldig mange som er i klubben en eller to sesonger før de tar ferden videre. Da blir utfordringen å bygge lag over tid. Vi tror de holder plassen gjennom å vinne kvalifiseringen.
Årets profiler: Ola Netterheim og Geir Harald Sjurseth

11.plass – Sandefjord
Har mistet nitten spillere de siste to sesongene, og det er ikke lett å erstatte over natten! De får en veldig ung stall denne sesongen. Imponerte med en kanonavslutning på forrige sesong og holdt dermed plassen i siste serierunde.
Vi tror de får det tøffere denne sesongen og den gamle storheten må ta turen ned en divisjon. Vi tror de kommer raskt tilbake ved hjelp av veldig bra rekrutteringsarbeid.
Årets profiler: Simen Hansen og Steffen Berg Løkkebø

12.plass – Bodø
Slitt med økonomiske utfordringer. Mistet mange dyre utlendinger og starter i tillegg med minus 3 poeng. Fått ny trener i Geir Daniel Larsen som har erstattet Tobben Evjen som har vært veldig sentral i oppbyggingen av klubben. Larsen er helt fersk som trener og vi tror han får en veldig vanskelig sesong. Har beholdt viktige Ras Bloch, men vi tror ikke det holder.
Årets profiler: Ras Bloch og Aleksander Mevatne

To Top
X