Landslag

Polen vant nervepirrende drama

kristian_kjelling_lufta.jpgVed 57.03 spilt i den avgjørende VM-kampen mot Polen, var Norge i semifinalen på stillingen 30-28. Når Robert Hedin tar timeout på 29.45 var forspranget spist opp, og stillingen 30-30. Da var Tyskland i semifinalen.

Ole Erevik tas ut, og Kristian Kjelling får på seg grønn trøye. Med fem sekunder igjen har Kjelling mulighet til skudd selv, eller å levere ballen til Frank Løke. Det ender med mellomløsningen bare polakkene ønsket seg.

Kjelling mister, Polen overtar, og ballen settes i det åpne, norske målet. Den norske drømmen om semifinale ryker, og Tyskland som var i himmelen sekunder tidligere, kommer raskt ned på bakken.

Danmarks følgesvenn til semifinalen fra vår gruppe heter Polen. Danmark slo Tyskland 27-25 (14-14), og Polen slo Norge 31-30 (14-14). To jevne oppgjør der bare ett endte med nordisk suksess til slutt.

Oppgjøret mot Polen inneholdt det aller meste. Vakre scoringer, flotte redninger og et norsk forsvar som i hvert fall tidvis leverte blokker av første klasse. Rett skal dessuten være rett. Kjelling var ikke bare syndebukk i oppgjøret.

Fremover leverte den norske spaniaproffen flere godbiter, både av egne scoringer og i form av innspill. Det norske laget var tidvis i føringen med tre mål, blant annet på 24-21 og 25-22.

– Vi hadde fortjent å vinne, etter å ha gjort en bedre match enn Polen, sier landslagssjef Robert Hedin til TV2.

Det hjelper imidlertid ikke å være etterpåklok. Vi kan godt nevne at Ole Erevik åpnet med to flotte redninger når han kom inn for en skadet Steinar Ege et snaut kvarter før slutt. Vi kan godt nevne at Håvard Tvedten scorer sikkert på samtlige fire norske straffer. Og vi kan godt nevne at Frank Løke som vanlig har tilnærmet full uttelling med mål eller skaffer straffe når han får ballen.

Men som sagt; det hjelper så lite. I stedet for å spille om en plass i helgens finale i Zagreb, venter nå antiklimaks med kamp om 9.plassen. Motstanderen der heter Slovakia.

– Surt, sier Frank Løke.

Tysklands målvakt Johannes Bitter er trolig av samme oppfatning.

To Top
X