EM 2012 Serbia

Danmark tapte i sluttminuttet

Danmark tapte sin andre kamp i gruppe A mot Serbia tirsdag og var meget avhengig av å ta poeng i kampen mot Polen. Uten poeng mot Polen risikerte Danmark å gå inn i hovedrunden uten poeng. Det var Danmark som tok kommandoen i kampen og ledet store deler av første omgang. I perioder storspilte våre naboer i sør og kunne gå til pause med en ledelse på fire mål, 10-14.

I andre omgang gjorde danskene det litt verre for seg selv, og ble hardt straffet for feilene som ble gjort i angrep. Polen utnyttet muligheten godt og satte hardt press i kontra. De siste ti minuttene kontret Polen inn Danmarks ledelse, mye takket være flere gode redninger av målvakt Marcin Wichary.

Hans Lindberg mente seg snytt for en 7-m på slutten av kampen og var meget oppgitt. Foto: Bjørn Kenneth Muggerud

I en situasjon på høyre kant ett minutt før slutt ble Hans Lindberg taklet i gjennombrudd, men i steden for straffe ble han avblåst for angrepsfeil. På dette tidspunktet ledet Polen med ett mål, og en rasende Ulrik Wilbek viste tydelig hva han mente om dommeravgjørelsen. Polen punkterte kampen i neste angrep, nok en kamp i EM snudde de siste ti minuttene og ble avgjort i siste spillerminutt.

Utrolig at vi tapte
Ulrik Wilbek var klar på hva som gjorde at Danmark tapte kampen, men var tydelig skuffet over at laget ikke klarte å ta poeng mot Polen.

– Det er utrolig at vi tapte. Vi hadde kontroll på kampen i 57 minutter! Men, Polen hadde en god målvakt som gjorde at vi hadde problemer med å score. Det er en periode på slutten av andre omgang hvor Polen er i undertall, men likevel kontrer inn tre mål. Det skal ikke skje i topphåndball og det er der vi taper kampen.

Danmarks spiller nummer 11, Anders Eggert Jensen, var enig med Wilbeks oppsummering av kampen.

– Vi bommer på for mange sjanser. Vi hadde muligheten, men vi var ikke gode nok i dag.

Kampfakta
Polen – Danmark
, Pionir Arena, Beograd
Resultat: 27-26(10-14)
Utvisninger: Polen 6 x 2 min, Danmark 5 x 2 min.
Toppscorer Polen: Grzegorz Tkaczyk, 7 mål
Toppscorer Danmark: Thomas M. Mogensen, 4 mål

To Top
X