Andre nyheter

Planlegg deg vei til toppen

Toppidrettsutøvere er ikke helt som mange av oss andre dødelige. Dette er selvfølgelig en påstand man kan si seg uenig i, men hvis man tenker etter så er det nok mye sannhet i det.

Stadig vekk ser vi toppidrettsutøvere som piner seg selv, som blir hardt skadet og er vekk i lange perioder, men som kommer tilbake i manesjen. Eller utøvere som piner seg gjennom minutter og timer med idretten de elsker.

Mange av disse utøverne legger ned ekstra treningstimer for å kunne drive med sin idrett på et høyt nivå. I håndballen har vi eksempler som Erlend Mamelund som spiller eller har spilt med store ryggsmerter, Bjarte Myrhol som kom tilbake etter sin kreftsykdom og cellegiftkur og mange flere utøvere som piner seg gjennom trening og konkurranse.

Hva er det med disse utøverne?

Det er ingen tvil om at disse utøverne er godt trente og utsetter kroppen sin for mye fysisk smerte. Så stor smerte at de fleste av oss ville gitt lenge før de i det hele tatt når sin smerteterskel fysisk.

Men, det som gjør disse utøverne til toppidrettsutøvere er nok at de har et annet tankesett enn mannen i gata. For som regel er det nok hodet som gir seg før kroppen. Det er jo en kjensgjerning at det er hjernen som styrer alt vi gjør med kroppen vår, og det handler mye om å få hjernen til å holde ut lengst mulig når man driver med toppidrett.

Struktur og planlegging

Skal man bli god på det man driver med krever det planlegging og målsetting.
Toppidrettsutøvere er flinke til å sette seg mål, eller få hjelp til å sette seg mål. Hele tiden mange små delmål som er oppnåelige og målbare, slik at man kan føle på det å vinne – vinne over seg selv.

Toppidrettsutøver har ofte et godt apparat rundt seg, men på de har alle en gang stått der uten et støtteapparat og måtte kjempe seg opp selv.
På denne veien frem dit er det godt å kunne bruke hjelpemidler som er utviklet av andre som er dyktige på akkurat det.

Bruk eksempelvis app’en som Asics har utviklet til å komme i gang og sette deg treningsmål.

Sjekk videoen under så kan du starte klatringen mot din topp, og dine mål.

To Top
X